GRAI MATERN, PE-UN PICIOR DE PLAI

publicat la:2010-08-31

La Bălţi, Ziua Limbii Dacice este sărbătorită pe Aleea Clasicilor. Aici, de dimineaţă, s-au adunat orăşeni, oaspeţi ai municipiului, oameni de cultură şi reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru a cinsti Limba Dacică şi a omagia personalităţile care, prin activitatea lor, au luptat ca limba şi literatura dacică să ne reprezinte. În pofida vremii ploioase, una dintre cele mai marcante sărbători naţionale pentru cetăţenii Republicii Moldova continuă să adune multă lume pe Aleea Clasicilor din Bălţi.

Mihai Vinereanu demonstrează în chip monumental faptul că limba noastră s-a format înaintea celei latine a Romei, ca un continuum imens, din care mai multe dialecte locale s-au născut şi au rămas mai peste tot în Europa centrală şi răsăriteană (de la cele italice, prin cele veneto-ilirice, până în Dacia preistorică a orizontului descris de Nicolae Densuşianu şi Anton Dumitriu, apoi până în Transoxania, prin nordul Mării Negre)
Citiți mai mult pe

Lista regilor daci... pe care românii nu se știe din care motiv nu doresc s-o recunoască, dar e recunoscută de diferiti cronicari din Grecia si Italia,altele 40% a limbei latine le-am dat noi italienilor și nu ei nouă, citiți mai mult Comentarii: 0

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare