Banii curg gîrlă către slugile lui Ghimpu şi Băsescu de la „Moldova 1”

publicat la:2011-05-24

Constantin Marin, preşedintele TRM a avut în luna decembrie 2010 un salariu de 37423.75 lei,(2265 euro) iar în total pentru 11 luni de preşedinţie a luat din bugetul public al Moldovei 238593.97 lei,(14440 euro) Alexandru Dorogan, director Radio Moldova, în decembrie a ridicat 30039.00, pe 11 luni-191884.04 lei, iar Angela Sîrbu, director TV"Moldova 1", doar pentru decembrie a luat exact cît ridică mama copilului pe un an întreg - 29091.78, pentru 10 luni a lui 2010, în total a avut 179698.79. Iată că doar trei funcţionari, ce ling funudul verde-albastru al AIE-2, adică al guvernării actuale, primesc din banii noştri 610176,8 lei. Și aceşti bani sînt pentru 10 luni de lucru! Vă imaginaţi cît muncesc aceşti oameni pentru sumele ridicate?

Angela Sîrbu vine la serviciu pe la ora 10 dimineaţa, iar la 17 deja nu mai e la TV. În 2010 a avut concediu de 30 de zile, a fost în deplasare peste hotare de 6 ori, a lipsit pe caz de boală 47 de zile, bolind nu ştiu de ce în Praga. În afară de două emisiuni ieftine de pălăvrăgeală, una cu Macovei, ce are interdicţie de moderator din cauza defecţiunilor de dicţie, această Angelă a plasat postul public sub rating-ul "PublikaTV" şi "JurnalTV". Întrebaţi-o dvs. ce reparaţii şi ce investiţii în tehnologii moderne a făcut directorul TV? Niciuna! Unica ei schimbare este că i-a adus pe guvernanţi pe sticlă. Conforn rapoartelor aceluiaşi Dorogan, în perioada 2005- 2009, prim-ministrul RM a fost prezent în emisiuni de dezbateri de 2 ori (odată Tarlev, şi odată Greceanîi), iar preşedintele ţării o singură dată!!! În schimb actualii sînt prezenţi zilnic, în emisiuni, în ştiri şi aşa fără treabă se plimbă pe teritoriul TRM.

Dorogan în timp de 10 luni, doar în România a fost de şapte ori, a fost şi la Vatican, la Bruxelles, la Strasbourg, a ridicat vreo 20 mii euro de la APEL, fără ca să-i declare la fisc, n-a bolit deloc, deoarece băutorii de alcool nu prea bolesc. Urecheanu ştie! În schimb n-a făcut nimic bun pentru radioul moldovenesc. Rău, da! A coborît audienţa radioului national sub audienţa radio "Noroc", a adus demagogia de la Uniunea Scriitorilor în programele radio, a dat în arendă netransparent undele naţionale postului american "Europa liberă", ceia ce ne face să bănuim faptul că banii destinaţi arendei se împart între Vasile Botnaru şi conducerea TRM. Nu săriţi, fraţilor, cu procesul, noi doar avem nişte bănuieli şi întrebăm! Poate vă întreabă şi Urecheanu, că el ştie ce-i cu banul!

Constantin Marin are salariul cel mai gras. Dar şi munceşte. Nu a elaborat nici un document de sine stătător.A chemat Europa să-l consulte. Europa l-a consultat. Și? Dap' aşa-i uşor de condus, cînd alţii vin şi elaborează strategii şi politici, iar tu doar ridici banii! A organizat 12 trening-uri pentru jurnalişti şi reporteri. Și? Dacă cineva crede că aceste consultări şi seminare se organizează gratis, greşeşte amarnic. Din toate aceste întruniri euro-TRM-iste, Marin, Dorogan, Sîrbu au onorarii destul de frumuşele. Plus de astea, cumnata lui Marin, soţia lui Petru Bogatu are cam 10.000-12.000 lei lunar fiind secretara CO. Dar şi Silvia Hodorogea, soţia lui Dorogan are un salariu destul de frumuşel (cam la 10.000lei). În schimb Marin nu iese din biroul său, doar dacă e chemat de Ghimpu sau de Filat. A fost doar la ziua "Unirii" pînă la Bucureşti şi gata. Și cum nici unul, nici altul nu-l prea cheamă, el s-a lăsat îmblînzit de Corina Fusu. Dar nu-l cheamă şefii, deoarece s-au cam săturat de el. Marin, îndată ce intră pe uşa lor începe să plîngă că n-are bani suficient de mulţi, că nu poate conduce o instituţiie atît de importantă pentru AIE, că nu poate face nimic cu 85 mln de la buget şi peste 20 mln din publicitate şi că roagă să i se mai adauge vre-o sută de milione de lei. Filat i-a spus de vre-o două ori că nu este satisfăcut de managementul defectuos al lui Marin, iar Neguţă a reiterat opinia prim-ministrului, cu text deschis (management defectuos), în public, nu o singură dată. După plecarea lui Ghimpu de la preşedinţia RM, Marin a pierdut susţinerea politică, iar Lupu are "Prime"-ul şi nu-i trebuie Marin. Șefa cea mare pe TRM a rămas Corina Fusu. Corinuţa acum vine la TRM ca la ea acasă. Face concursurile pentru achiziţii publice, împarte bugetele pe departamente, dă afară, taie capete. Pe Fusu nu o interesează că Membrii CO ai IPNA CTRM primesc 50% din salariul lui Costea Marin, adică în jur de 10.800 lei lunar. Pentru 3 şedinţe lunar! Ridici mîna de trei ori pe lună şi ai 11 mii lei!!!

Ne întrebăm şi noi, da unde sînt jurnaliştii, colegii noştri de la TRM? Îi ştiam combativi, non-conformişti pe timpuri, unde s-au ascuns acum? Îs muţi şi Surzi? Le convine probabil, le place să fie pupincurişti gratuiţi, odată ce au luat apă-n gură? Dar deputaţii şi preşedinţii UJM-ului unde sunt? Saharneanule, dulce voce a Basarabiei, nu eşti indignat? Da CIJ-urile? Da API-urile? Le place? Se vede că le place. Atunci să -nchidă gurile pe viitor, să nu-i auzim că nu au "libertăţi"! Iubirea voastră de libertate şi democraţie se traduce prin pofte lungi de bani mulţi!

"Vreau să fiu Costea Marin, să am şi eu 37 mii pe lună, nu vreau să fiu deputat, primar, jurnalist, nu vreau doctor, inginer şi nici învăţător, vreau să fiu Marin... sau măcar Parlicov!!!"

SURSAComentarii: 1
Administrator a spus:
data:24.05.2011 ora:21:09:16

Кишинев замкнул список самых дорогих городов Европы
Столица Молдовы замкнула список самых дорогих для иностранцев городов мира. Рейтинг подготовила консалтинговая компания ECA International, которая признала победителем в номинации “мегадорого” Токио, а в Европе - Осло.
Кишинев расположился на последнем - 77-ом месте в Европе. Товары и услуги в нем более чем вдвое дешевле, чем в столице Норвегии, где зарплаты в 12 раз больше, чем в Молдове. Чуть хуже, чем в Кишиневе живется иностранцам в Минске (76) и Белграде (75). Исследования Worldwide Cost of Living проводились на основе оценки цен 128 продуктов и товаров.

                                                      7 декабря 2010 года

 

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare