Italia: tîlharii guvernului Monti pradă emigranții

publicat la:2012-01-07

Moldovenii cu rezidenţă în Italia vor avea de plătit un impozit suplimentar către statul italian pentru proprietăţile imobiliare pe care le deţin în Moldova, conform unor modificări ale Codului Fiscal decise de guvernul de la Roma la sfârşitul anului trecut, în cadrul pachetului de austeritate.

Guvernul condus de Mario Monti a decis să introducă aşa-numitul „impozit pe valoarea imobilelor din străinătate” pentru toţi cei care au rezidenţă în Italia, inclusiv cetăţeni străini. Astfel, şi moldovenii sau românii care muncesc în Italia şi au drept de rezidenţă acolo vor trebui să plătească statului italian pentru casa pe care, eventual, o au cumpărată în țara lor.

Guvernul condus de Mario Monti nici nu a fost ales de italieni, dar a fost impus de UE. 

Impozitul este de 0,76% din preţul cu care au cumpărat locuinţa, din care se va scădea impozitul plătit statului român. Dacă actul de proprietate asupra casei nu indică un preţ de achiziţie, se va lua ca referinţă „valoarea de piaţă din locul în care este situat imobilul".

Taxa îi afectează pe toţi proprietarii rezidenţi în Italia, indiferent de folosinţa pe care o are imobilul.

Cei care vor obiecta că, practic, prin noua taxă impusă de autorităţile italiene se practică o dublă impozitare a proprietăţii li se va răspunde că este prevăzută acea deducere a impozitului pe locuinţă plătit în ţara de origine, scrie presa de limbă română din Peninsulă.

 Se pune întrebarea cum va şti Agenţia Fiscală italiană cine are o casă în străinătate. În declaraţiile de venituri pe care trebuie să le completeze rezidenţii, există o rubrică referitoare la imobilele deţinute, „independent de capacitatea lor de a produce un venit”. Mulţi contribuabili, însă, uită sau omit să menţioneze imobilele pe care le deţin în străinătate, iar experţii se întreabă dacă fiscul italian are toate instrumentele necesare pentru a-i descoperi pe cei care nu şi le-au declarat.

Deci noi md. nu suntem obligați să declarăm cea ce avem în RM, noi plătim impozit țării de origine și asta e deajuns, și fiscul italian nu poate descoperi cea ce avem în țară, numai dacă noi nu declarăm singuri, dar cine-i prost să declare?  Ar fi cazul ca parlamentul RM să adopte tot așa o lege similară de dubla impozitare, așa italienii care trăiesc la noi și au case în Italia, vor plăti RM. 

Acest guvern condus de Monti e un guvern de tîlhari, fiind temporar, după care va veni PD (Partidul Democrat) de consecință încearcă să jefuiască emigranții. Amintim că Monti face parte din clubul Bilderberg...

 

 Comentarii: 1
Administrator a spus:
data:12.02.2012 ora:18:48:59

Giovanni Monti, figlio del Premier Mario Monti è stato, dopo il passato in Parmalat…..... vice-president alla Morgan Stanley, la Banca a cui il papà ha appena liquidato due miliardi e mezzo di titoli derivati del Tesoro nel silenzio generale! Soldi delle casse Italiane durante la Crisi che ha cancellato pensioni, stipendi, sanità e dignità agli Italiani Onesti! Può bastare a chiarire meglio ciò che accade intorno a noi???

 

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare