Europa se va confrunta cu o racire treptata a climei.

publicat la:2014-06-29

Principalul motiv ar fi reducerea vitezei curentului nord-atlantic Golfstream, care pastreaza echilibrul climatic pe Terra si care, treptat, nu mai încalzeste vechiul continent.

Reducerea vitezei curentului oceanic Golfstream, comparativ cu anii trecuti, ar avea directa legatura cu racirea Europei. 
În curând, apele calde aduse de acest curent nu vor mai putea compensa frigul adus de masele de aer rece din Arctica. Golfstream sau Curentul Golfului actioneaza ca un „radiator“ pentru partea nordica a continentului european, în cazul în care Golfstream va disparea în totalitate, Europa se va confrunta cu o epoca glaciara, iar în Scandinavia este de asteptat formarea unui mare ghetar. 
The Bank of America served as financial advisor to Giant and Rothschild, Inc., has served as advisor to BP.
Pâna la 760.000 de tone de titei(petrol) s-au deversat în ocean în perioada dintre sfârsitul lunii aprilie si sfârsitul lunii iulie. O parte din petrol a trecut din Marea Caraibelor în Oceanul Atlantic, contribuind la diminuarea vitezei curentului, care transforma astfel tot mai putina apa calda. 
Oceanograful NASA, Josh Willis, a demonstrat anterior ca în ultimii 18 ani curentul oceanic a crescut în intensitate si a devenit chiar si mai cald. Timp de aproape doua decenii, Josh Willis a colectat datele navelor de cercetare, precum si înregistrarile facute de sateliti care urmaresc suprafetele marilor si oceanelor. 
Primele informatii despre încetinirea curentului Golfstream au aparut în 2005, când oceanograful britanic Harry Bryden a publicat un articol referitor la încetinirea circulatiei maselor de apa din Golfstream cu 30%, în comparatie cu anul 1957. Comentarii: 0

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare