Castelele și vilele bogătanilor RM 3

publicat la:2016-01-24

Moldovenii vor cere transparența la acest capitol.

Oare toți au construit pe bani cîștigați cinstit?

Proaspăta ministră a Muncii, Ruxanda Glavan, împreună cu soțul ei, bancherul Aureliu Cincilei, vice-guvernatorul Băncii Naționale, locuiesc într-o vilă de lux, estimată de experții imobiliari la 9 milioane de lei. Locuința cu suprafața de 349 m.p. a fost construită timp de trei ani, într-un cartier de lux din sectorul Râșcani. Detalii, AICI

     Ruxanda Glavan este acționar unic al companiei Glavirux SRL, specializată în vânzări de echipament medical și produse cosmetice. Potrivit raportului financiar din 2012, Glavirux a încasat 11 milioane de lei din vânzări. (Detalii, AICI) Informațiile obținute de la Agenția de Achiziții Publice arată că, în ultimii doi ani, Glavirux SRL a încheiat peste 60 de contracte de achiziții cu statul, oferind aparataj și dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare din Republica Moldova în sumă totală de aproximativ 8 milioane de lei. Totodată, în septembrie 2014, Glavirux SRL a oferit dispozitive medicale și Serviciului de Informații și Securitate, în sumă de aproximativ 40 mii lei. Detalii, AICI

Ruxanda Glavan a indicat în Declarația cu privire la venituri și proprietăți că deține, împreună cu soțul, două case de locuit, două apartamente, trei terenuri, trei automobile și câteva conturi bancare. În decembrie 2014, Comisia Națională de Integritate a inițiat un control pe numele bancherului Aureliu Cincilei, acesta fiind suspectat că nu și-a declarat toate automobilele pe care le deține

Ilan Shor, președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii.

 

Eugeniu Chichioi, şef adjunct al Biroului Vamal Chişinău. Acesta este suspectat că ar fi comis încălcări ale regimului juridic privind declarația de venituri și proprietăți pentru anul 2013.

Potrivit declarației de venituri și proprietăți a lui  Chichioi, pe lângă salariul de 125 750 mii lei, adjunctul șefului Serviciului Vamal, deține 2 case de locuit și o vilă toate din donații, două dintre ele fiind înregistrate după numele său în anul 2013. Cele două imobile înregistrate pe numele său sunt estimate la suma de 832 431 lei și respectiv 236 709 lei.

Tot în anul 2013 Chichioi și-a cumpărat și un automobil, modelul  Mercedes-Benz, în valoare de 56 000 lei. 

Chichioi a mai menționat în declarația de venit că a primit 6000 de lei pentru funcția de consilier, iar soția acestuia a primit prin donație o sumă de bani în valoare de 282 750 mii lei.

Deschide.md precizează că anterior bloggerul, Veaceslav Balacci, a prezentat mai multe imagini cu vila lui Chichioi dintr-o suburbie a municipiului Chișinău.

 

Vila de lux în care locuiește ministrul de Interne, Alexandru Jizdan. Imobilul cu două niveluri și mansardă, aflat într-o zonă selectă din Chișinău, este înregistrat pe socrii ministrului care își duc traiul într-o casă modestă din satul Geamăna, Anenii Noi.

Cel mai cel mai tânăr general-maior din R. Moldova, și totodată cea mai devotată slugă a lui Vlad Plahotniuc, șeful CNA, Viorel Chetraru, a activat toată viaţa doar în instituţii cu finanţare bugetară... Și în 2012, săracul a reușit să-și cumpere o casă de lux, care echivalează aproximativ 5 mil. de lei, de la... soacra sa.Comentarii: 4
Administrator a spus:
data:27.01.2016 ora:10:35:23

http://anticoruptie.md/ru/rassledovanija/nepodkupnost/moldovagaz-dogovora-mezhdu-chlenami-semi-i-roskoshnye-doma

 
Administrator a spus:
data:30.01.2016 ora:14:01:46

http://unimedia.info/stiri/investigatie-zdg-apartamentele-de-milioane-ale-familiei-chirtoaca—unul-din-ele-de-156-m-p—108603.html

 
Administrator a spus:
data:30.01.2016 ora:14:09:32

va inkipuiti cit costa un castel linga Londra? (fiica lui Oleg Voronin este detinatoarea unei averi fabuloase si a unui castel in apropierea Londrei. http://www.publika.md/ecaterina—fiica-lui-oleg-voronin…
Nepoata fostului presedinte, Ecaterina Voronin, poate fi considerata una dintre cele mai ravnite tinere din Republica Moldova. Insa nu oricine poate sa-si permita sa o curteze. Potrivit presei, pe langa frumusete, fiica lui Oleg Voronin este detinatoarea unei averi fabuloase si a unui castel in apropierea Londrei.

La numai 19 ani, Ecaterina Voronin se afla pe locul doi intr-un top al copiilor de miliardari din Republica Moldova. Conform unui studiu realizat de publicatia americana „Novoe Russkoe Slovo”, in acest top fiica lui Oleg Voronin este intrecuta doar de Gabriel Stati, principalul mostenitor al averii familiei Stati.

El ar urma sa mosteneasca 2,2 miliarde de dolari. In timp ce alte fete de varsta ei locuiesc cu parintii sau intr-o camera de camin, Ecaterina este proprietara unui castel in apropierea Londrei, scrie ziarul “Timpul”. Potrivit publicatiei, castelul dateaza din Evul Mediu si a fost cumparat de Vladimir Voronin. Jurnalistii de la acelasi ziar scriu ca palatul a intrat in posesia Ecaterinei anul trecut, cand bunicul ei i l-a facut cadou.

Dupa absolvirea liceului “Puskin” din Chisinau, nepoata fostului presedinte a plecat la studii in strainatate. Institutia de invatamant este tinuta in mare secret. La balul de absolvire, Ecaterina Voronin a declarat presei ca, odata plecata la studii peste hotare, s-ar putea sa nu se mai intoarca in Moldova.

 
Administrator a spus:
data:02.03.2016 ora:22:30:15

PEM va cere transparența la acest capitol. Multe vile și castelele au fost construite din banii cetățenilor RM. Hoții vor fi arestați și vilele si castelele lor, construite din banii publici vor fi confiscate… Bogatii vor trebui sa justifice bogatiile lor pe salarii mici… Noi PEM vom introduce impozitul pe bogatie.

 

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare