DIASPORA POLITICA SI "APOLITICA"

publicat la:2016-11-15

Ce este diaspora? Diaspora este un grup etnic aflat în afara granițelor țării de origine.Unii lideri de asociatii culturale gindesc ca diaspora este o casta sau oligarhie a asociatiilor culturale, dar nu este asa, in diaspora intra toti moldovenii emigranti.

Numarul moldovenilor emigranti a trecut peste un milion.Economia RM se tine pe linia de plutire multumind remitentelor emigrantilor de peste un miliard de euro anual.
Diaspora prezinta un electorat concret,care usor poate trece pragul electoral si poate obtine triumf electoral.Dar de ce aproximativ in 20 de ani de emigratie diaspora nu a reusit sa emersioneze in viata politica  a RM cu un partid al diasporei cu multe filiale extrateritoriale in diferite tari? Care sunt motivele? Pentru a crea cetateni limitati politicamente sa lucrat multi ani din partea anumitor organe de control. Aceste organe nu au lasat cetatenii sai in pace nici in emigratie. Cum numai au inceput moldovenii sa se stabileasca cu traiul in emigratie,sa se grupeze in asociatii culturale, imediat au aparut partidutele cu liderasii llor care au criza de imagine. Multi presedinti de asociatii culturale au cazut prada acestor partidute si au devenit reprezentantii lor, adica au transformat asociatiile culturale in filiale extrateritoriale a anumitor partidute. (pentru bani sau din simpatie)
Unii lideri de asociatii culturale spun ca sunt apolitici,dar in realitate fac activitate politica pentru anumite partide.
Oare cind sunt ei mai cinstiti? de ex.
 
 
 
Organele de control din tara au strumentalizat asociatiile culturale in folosul sau. Ca rezultat avem o diaspora apolitica dar cind li se indica din Chisinau sa voteze... imediat asociatiile lucreaza cu cetatenii emigranti in privinta alegerilor. Desigur nu toate asociatiile sunt asa, sunt si asociatii culturale in adevarat sens a cuvintului.Ce facem noi peste un milion de emigranti? Ne lasam ghidati de asociatii culturale sau totusi incepem sa construim partidul diasporei moldovenesti? La construirea partidului vom avea foarte multe obstacole din partea SIS-unocilor, organelor de control,din partea membrilor din alte partide, din partea unionistilor,din partea infiltratilor din alte natiuni,care poseda limba,dar totusi ne dam seama ca ei sunt straini...Daca noi vrem schimbari atunci trebuie sa incepem lucrul de partid, care este un lucru de rutina. Poporul muncitor trebuie sa-si intoarca drepturile.Comentarii: 0

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare