Centrala nucleara de la Krsko (Slovenia) a fost oprită în mod automat

publicat la:2017-02-19

În dimineața zilei de 16 februarie, la 8.30 centrala nucleara de la Krsko a fost oprită în mod automat, deoarece sistemul de siguranță a semnalat o problemă cu ventilația pompelor de apă în reactor. Autoritățile nu raportează scurgeri de materiale radioactive.

Dacă ar fi fost un accident fluxul de oameni implicat ar fi de aproximativ 30 de milioane, din care 5 milioane la risc de viață.

CENTRALA NUCLEARA  KRSKO

Centrala nucleara a fost conectată la rețea pe 02 octombrie 1981, a devenit operativa pe 15.01.1983. Este echipata cu un reactor pe apă sub presiune Westinghouse de construcție canadeza,(696 MW electric net ) conținând 48,7 tone de oxid de zirconiu combustibil de uraniu.
 
Întotdeauna centrala nucleară de la Krsko a fost în centrul protestelor. În 1993 a fost rugata să se adapteze sistemului reglementărilor Uniunii Europene. Generatoarele de abur Westinghouse par să aibă toate aceeași problemă: pierderile prin scurgere de radionuclizi eliberate în atmosferă. 
 Comentarii: 1
Administrator a spus:
data:20.03.2017 ora:09:01:43

http://echelledejacob.blogspot.ch/2017/03/alerte-contamination-de-leurope.html

En ce jour (12 mars 2017) on apprend que la Norvège contamine toute l’Europe avec de l’iode 131 radioactive depuis plusieurs semaines (on évoque même fin octobre).

Un accident nucléaire sur le réacteur de recherche atomique de Halden en serait à l’origine. Le risque de contamination des populations du nord et jusqu’à la France n’est pas négligeable notamment pour les enfants et adolescents.

Les autorités norvégienne comme française pratiquent la rétention d’informations.

 

Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare