Evenimente din Moldova » Politic

Moldovenii pot obține deja vize pentru Grecia la Chișinău

publicat la: 2010-01-05

Moldovenii pot obţine vize pentru Grecia la Chişinău. De la 1 ianuarie 2010 vizele greceşti sunt eliberate de Centrul Comun de vize din capitala Moldovei.

 

Ca La Moldova

publicat la: 2010-01-03

Cum nu se intoarce roata istoriei Moldova este si a fost tara care trece prin suferinte...

 

GUVERNAREA A CEDAT UCRAINEI TERITORIUL DE LÎNGĂ PALANCA

publicat la: 2010-01-03

Vorinin a început și AIE a terminat...Directorul SIS, Gheorghe Mihai: Moldova dăruieşte Palanca Ucrainei
„Moldova dăruieşte regiunii Odesa o parte din teritoriul său naţional. Pe 11 martie Palanca va fi deja ucraineană". Potrivit publicaţiei ruseşti „Zavtra", această declaraţie a fost făcută sâmbătă, 19 februarie 2010, de către directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău, Gheorghe Mihai, la o conferinţă de presă pe care a ţinut-o în oraşul Odesa.


 

 

Adolfo Urso: Moldova avanpost pentru exportul in Europa de Est.

publicat la: 2010-01-02


Chisinau - Necatind la criza economica din Europa de Est sau internationalizat in ultimul deceniu mai mult de 35 mii de firme italiene, 18 mii numai in Romania. Dar exista "un avanpost care inca putini stiu, vorbim despre Republica Moldova, care l-a vizitat un membru al guvernului italian, Adolfo Urso, ministru adjunct pentru dezvoltarea economica, delegat pentru Comertul Exterior.

 

Minoritati etno-imperiale” si tensiuni etnice in Republica Moldova

publicat la: 2009-12-24

Exista o tensiune surda care se intrezareste tot mai percutant in societatea din R. Moldova. Este tensiunea etnica. Din cand in cand, vibreaza vizibil si periculos. Un context politic instabil si revansard nu face decat sa favorizeze o asemenea evolutie care s-ar dovedi nefasta pentru intreaga regiune.

„Cine seamana vant, culege furtuna" (proverb romanesc, cu originea in Biblie, Osea 8,7)

„Este rus cel care considera ca limba lui este rusa, cultura lui este cultura rusa, istoria lui este istoria rusa..."(Din Programul Partidului National Bolsevic)

 

 

“Infernul” vizelor romanesti

publicat la: 2009-12-23

Incepand de azi am sa initiez o ampla ancheta jurnalistica asupra "infernului" si al "calvarului" pe care un frate roman din moldova trebuie sa treaca pentru a obtine o simpla viza turistica sau de vizita, nici nu e cazul sa mai vorbim de lunga sedere, sau de reintregire a familiei, prin ce batjocura trec acesti oameni care li se limiteaza anumite drepturi doar pentru a satisface egoul si mintea unor functionari neeficienti din cadrul consulatului si al ambasadei romane din Chisnau.

 

Parlamentul a decis: Persoanele cu dubla cetăţenie vor putea deţine funcţii publice

publicat la: 2009-12-23

Persoanele cu dubla cetăţenie vor putea deţine funcţii publice. Acesta este rezultatul modificărilor legislative operate de către Parlamentul Republicii Moldova, votate în prima şi a doua lectură, azi, 23 decembrie.

 

Patronatul ACLI: de pe 1 ianuarie, un birou in Republica Moldova.

publicat la: 2009-12-22

ACLI(Associatiile Crestine a Lucratorilor Italieni)
Acordul anuntat, cu ocazia intalnirii cu vice-premierul si ministrul de externe Iurue Leanca.
De la 1 ianuarie 2010 se va deschide in Chisinau, capitala Republicii Moldova, un birou de ACLI, Patronat dedicat problemelor cu privire la drepturile lucratorilor moldoveni care emigreaza in Italia sau se intorc acasa dupa ce au lucrat in Italia. Acordul a fost luat la intrunirea intre ministru adjunct de Externe si moldovenesti Iurie Leanca cu vice-presedinte si presedinte al Patronato ACLI Michele Rizzi.

 

Începe bătălia dintre PLDM şi PDM pentru locul #1 în politica moldovenească

publicat la: 2009-12-17

Partidul Comuniştilor continuă să scadă. În sondaje. Ca număr de susţinători în regiune. Dar şi ca număr de deputaţi în Parlament. Tendinţa este în scădere pentru comunişti la toate capitolele. Dacă se păstrează acese tendinţe, peste un an, când ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, PCRM va acumula cu greu cca 20 de mandate de deputat în Parlament.

 

 


« Prima<91011121314