Evenimente din Moldova » Politic

 

VOX POPULI

publicat la: 2011-10-07

Clasa dirigentă a pierdut credibilitatea în fața poporului. Cetățenii sa-u săturat de comunismul utopic, de liberalismul sălbatic, cetățenii tot așteaptă accelerarea reformelor economice și sociale,relansarea economiei da în schimb cetățenii văd numai fraude a vechei partitocrații...

 

MOLDOVENII POT CĂLĂTORI CU VIZE GRATUITE ÎN ISRAEL

publicat la: 2011-09-01

Începând de astăzi, moldovenii care vor să viziteze Israelul pot obține vize gratuite. Despre aceasta a anunțat ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, care a avut astăzi o întâlnire cu președintele interimar, Marian Lupu.

 

Diaspora a fost tradata de AIE2…

publicat la: 2011-07-14

După ce emigranții md. au stat 3-4 ore în ploaie pe lîngă ambasade și consulate, votînd AIE2, emigranți md. au primit o surpriză din partea celor la care le-au încredințat votul... Elita RM vrea impozite din partea emigranților!!!

 

Incredibil! Criminali-recidivişti graţiaţi de Lupu!

publicat la: 2011-07-11

Sinceră să fiu, speram că odată cu revenirea unor forţe democratice la guvernare, toate matrapazlîcurile impostorilor comunişti vor înceta ori cel puţin va apare o tendinţă în acest sens. Dar nu e pentru prima dată cînd mă conving, că efectiv, nu a avut loc nicio schimbare, iar schemele frauduloase, infractorii, hoţii (în lege), criminali de tot tipul, sunt bine mersi la noi în Republica Moldova. Subiectul acestui articol este unul deosebit de ameninţător pentru democraţia şi viitorul Republicii noastre, şi se referă la ceea ce prin Constituţie se defineşte ca: graţierea infractorilor de către Preşedintele Republicii Moldova.

 

Corupţie, “corupţioneri” şi “crâşă”

publicat la: 2011-07-03

Corupţia rămâne a fi cea mai grea problemă a societăţii moldave, succesele în combaterea fenomenului fiind modeste, iar măsurile de monitorizare a punerii în practică a politicilor anticorupţie rămân a fi deocamdată ineficiente, este concluzia mai multor experţi. De ce faptele de corupţie nu stârnesc mare indignare printre moldoveni? Fie ei judecători, procurori, poliţişti, politicieni sau alegători? Vă propun să citiţi mai jos interviul realizat de Radio Europa Liberă.

 

Deci cine este mai infractor, Darie sau Chirtoacă?

publicat la: 2011-06-17

Ajutat de generalul Nicolae Alexei, Marcel Darie ex- candidatul la funcția de Primar din partea Partidului Legii și Dreptății a prezentat probe necesare în dosar, depuse la dipartamentul serviciilor operative de combatere a crimei organizate. Vor fi intervistați Dorin Chirtoacă, Nistor Grozavu, Vladimir Modîrcă, Maria Grozavu, Dionisie Boaghe. Dorin Chirtoacă a favorizat afacerile fratelui său Lucian Chirtoacă.Și Dorin Chirtoacă a prezentat o sentința de judecată:

- Marcel Darie este condamnat penal, pentru infracțiunea de escrocherie, articol penal 238, a dobîndit prin înșeleciune credite de la băncile comerciale din Chișinău...

 

 

KGB -iștii din RM

publicat la: 2011-06-16

După ce acum douăzeci de ani, prin trădătorul local Fiodor Leontievici Botnaru, general KGB, au fost furate arhivele acestui organ represiv, a devenit clar că va fi practic imposibil ca şi în Moldova să se facă curăţenie în instituţiile puterii de stat, în partidele politice, în justiţie şi în presă. Legea lustraţiei a fost posibilă în Polonia, Cehia, Estonia, Letonia etc., dar la noi - nu. De ce? Pentru că foştii ofiţeri KGB îi controlează prin şantaj pe mulţi politicieni şi demnitari. Foştii turnători rămîn pe poziţii şi îşi slujesc cu zel stăpînii, care i-au racolat.

 

„Ministerul moldovean al Crimei Organizate“ sau ce a precedat asasinarea afaceristului Igor Ţurcan, spulberat de explozia unei maşini-capcană în Chişinău

publicat la: 2011-06-13

Moartea afaceristului moldovean Igor Țurcan, spulberat marți în explozia unei mașini-capcană, în centrul Chișinăului, dezvăluie o lume în care crima organizată şi instituţiile care ar trebui să lupte împotriva ei colaborează strâns în statul aflat la graniţa de est a Uniunii Europene. Asasinatul, investigat de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), developează o realitate unde poliţişti şi criminali fac afaceri împreună şi unde politicul este doar o platforă pentru activităţi ilegale ce duc la crime violente.

 

Reacția creștinilor la Legea cultelor și legalizarea islamului

publicat la: 2011-06-07

Dacă md au știut să se împrumute vor fi nevoiți să accepte cea ce li se impune din exterior...
Deci doresc md sau nu, vor fi nevoiți să accepte alte secte și culte religioase, homosexuali şi lesbienci care vor avea  acces în şcoli, care vor participa la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale" etc.
Această manovră este convenabilă celor care dău bani, fiindcă alterînd psihica și sfera sexuală a persoanelor,  familia care este celula societății va fi dezmembrată...de consecință:  natalitate micșorată și mortalitate sporită... la aceasta se mai adaugă pămînturile roditoare a RM, resursele enegetice, soldații noștri care vor lupta pentru interesele lor....și religia ortodoxă va fi defragmentată în diferite secte și culte....doar trebuie de întors datoriile...

 


<123456789>Ulitma »