Evenimente din Moldova » Politic

Guvernul le dă frâu liber homosexualilor

publicat la: 2011-02-25

Cabinetul de miniştri, condus de premierul Vladimir Filat, a aprobat, pe data de 17 februarie 2011, controversatul proiect de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Respectivul proiect de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, accesul în şcoli, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale" etc. Proiectul de lege antidiscriminare urmează să fie prezentat ulterior spre adoptare finală la Parlament. Mai multă info aici 

 

Studiu analitic privind structura administrativ-teritorială optimală pentru Republica Moldova

publicat la: 2011-02-25

Acest studiu analitic a fost elaborat de către Centrul Analitic Independent Expert-Grup la comanda Programului JILDP (Joint Integrated Local Development Programme) al PNUD (Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare) Moldova, pentru a servi ca sursă independentă de informare și analiză în procesul de elaborare a strategiei naționale de descentralizare. Studiul respectiv evaluează daca satisface sau nu structura administrativ-teritorială actuală priorităţile dezvoltării locale, regionale şi naţionale ale Republicii Moldova. Analizând unităţile administrativ-teritoriale de primul şi al doilea nivel conform unui set de criterii (dimensiunea teritoriului administrat, numărul populaţiei, resursele financiare locale, baza economică locală) şi evaluând cost-eficienţa acestora, studiul demonstrează că fragmentarea administrativ-teritorială este o problemă pentru Moldova și o barieră esențială în calea descentralizării efective. Studiul propune două modele de reorganizare administrativ-teritoriala: unul cu un singur nivel și unul cu două nivele, dar analizează și cooperarea inter-comunală ca o alternativă (tranzitorie) a amalgamării teritoriale.

SURSA

 

 

VOTUL ELECTRONIC PRIN INTERNET

publicat la: 2011-02-16

Votul electronic a fost cu succes aplicat în Estonia în 2007. Estonieni din 66 ţări ale lumii au exercitat dreptul civic datorită tecnologiilor moderne bazate pe accesibilitatea oferită de Internet dar concomitent cu aplicarea tuturor instrumentelor anti fraudă, dar md emigranți în 2010 au stat în rînd sub ploaie cîte 3-4 ore pe lingă ambasade și consulate....Guvernul RM nu a solicitat asistenţă tehnică estonienilor ca să ne împrumute şi nouă moldovenilor mecanismele şi instrumentele de vot la distanţă (prin internet) , ca la alegeri toţi cetăţenii RM inclusiv și cei de peste hotare să-şi poată exercita dreptul civic fără deplasări inutile la sute de chilometri ori chiar în ţările vecine cu Ţara - gazdă şi fără de cozi interminabile la ambasade ori consulate.Cînd burghezia de la conducerea RM va aplica tehnologii corecte electorale? Posibil că lor nu le este convinabil? 

 „Cardul alegătorului" - este o cartelă asemănătoare cu un card bancar cu microcip incorporat care este și buletin de identitate, şi card de bancomat concomitent.

SEMNAȚI PETIȚIA!

 

Legăturile dintre Snegur si mafia rusă

publicat la: 2011-02-14

Mircea Ivanovici Snegur este casatorit cu fiica unuia dintre generalii KGB care raspundeau de RSSM.

 

Ghimpu despre Voronin înainte de alegeri

publicat la: 2011-02-01

După spusele lui Ghimpu:
- Matematicienii au socotit.....cum trăiește boierul Voronin
această declarație video a fost făcută pe ‪25 noiembrie 2010‬
înnainte de alegeri, dar apare legitima întrebare:

- De ce un an jumate AIE nu a tras clanul Voronin la răspundere?

 

 

Oare are RM criterii necesare pentru integrare?

publicat la: 2011-01-25

Elveția, Liechtenstein,  Islanda, fac parte din zona Shenghen, dar nu sunt membre ale UE.
Tarile care fac parte din UE platesc miliarde de euro in bugetul UE
aici tabela estimării bugetului pe anii 2007-2013 în euro în english 
aici tabela estimării bugetului pe anii 2007-2013 în euro în limba noastră 

 

"Naţ-bolii" rusofoni din Chişinău îşi crează o formaţiune politică "Moldova Nouă"

publicat la: 2011-01-20

Naţional-bolşevicii din ţara noastră, copia fidelă a partidului ultra-radical cu acelaşi nume din Rusia, anunţă despre lansarea unei noi formaţiuni politice în R. Moldova - "Moldova Nouă". În ţara noastră, Partidul Naţional-Bolşevic nu este înregistrat. Mai multe tentative ale acestora de a-şi înregistra formaţiunea, prin diferite şiretlicuri, nu a trecut. Cu aproximativ trei ani în urmă, naţ-bolii de la Chişinău au anunţat despre înregistrarea "Proiectului Noul Bugeac" (PNB), încercând să-şi promoveze astfel iniţialele Partidului Naţional-Bolşevic dar şi ideile lor ultraradicale (ceva timp în urmă, capitala noastră era invadată de inscripţii gen "Kişinev - russkii gorod!"). Acum se vede că doresc ceva mai mult şi anunţă despre lansarea forţei politice "Moldova Nouă", care, aparent, nu are nimic ilegal în ea.

 

Program de guvernare AIE 2

publicat la: 2011-01-15

Program de guvernare AIE 2


Acest program de guvernare are puncte stranii pe alocuri comice...

 

 


 

TOP 2010: MILIONARUL ANULUI - Premierul Filat înregistrează venituri spectaculoase după doar un an de guvernare

publicat la: 2011-01-10

Declaraţia pe venit a preşedintelui PLDM, Vladimir Filat, demonstrează creşteri spectaculoase ale veniturilor actualului Premier, pe parcursul anului în care dânsul a ocupat fotoliul guvernamental.

 

2011:Mesajul integral al președintelui Marian Lupu în anul iepurelui

publicat la: 2011-01-01

Stimaţi Concetăţeni, Am onoarea să mă adresez astăzi către Dumneavoastră cu prilejul ultimei zile a anului 2010 - un an deosebit în istoria statului Republica Moldova şi a societăţii noastre..

 

 


<1234567891011>Ulitma »