Evenimente din Moldova » Social

Bradul din PMAN

publicat la: 2012-12-03

Pentru iluminatul festiv, procurarea și decorarea bradului din PMAN municipalitatea cheltuie cca de la 1 - 4 milioane de lei anual ... Anul acesta 2012-2013 sa cheltuit din banii publici circa 4 000 000 lei md.

 

Proiect de 2 milioane euro pentru a întoarce 800 de tineri în RM

publicat la: 2012-11-29

Comisia Europeană a acceptat finanțarea unui proiect de 2 milioane euro. Potrivit proiectului, 200 de tineri moldoveni vor avea posibilitatea să se angajeze în sectorul de stat și cel privat din tara, iar alți 600 de tineri vor fi instruiți în domeniul antreprenorial. Anunțul a fost făcut pe 26 noiembrie, la Guvern de către Organizația Internațională pentru Migrație.

 

RM țara SUV (Sport Utility Vehicle), JEEP

publicat la: 2012-04-09

Moldova este o ţară frumoasă, "ţara de dealuri", astfel cum a fost numită de către prietenul nostru Nicola Baldassare. Dar eu am numito "ţara de SUV"! ((Sport Utility Vehicle))

 

Motivele comportamentului agresiv al moldovenilor

publicat la: 2012-03-04

Care este natura agresivitații și ce factori cauzează această formă a comportamentului? Rezumînd toate rezultatele obținute de către psihologi, constatăm că manifestarea agresivă la om are la origine patru factori de bază, care pot actiona selectiv sau în comun: 

Factorul biologic ereditar, 

Experiența individuală a organismului  

Influența externă sau frustrările

Agresivitatea si relatiile interumane.

 

Transportatorii de colete, nemulţumiţi de noul proiect de lege, elaborat de Ministerul Finanţelor

publicat la: 2012-02-29

Iniţiativa Ministerului Finanţelor privind introducerea licenţei pentru activităţile de transportare a coletelor a stîrnit indignarea transportatorilor. Şoferii de microbuze şi autobuze consideră că veniturile de pe urma transportării coletelor şi fără asta sînt mici, iar după adoptarea noului proiect de lege ar putea renunţa în genere la această activitate. Încetul cu încetul cetățenii moldoveni care sunt implicați în emigrație înțeleg necesitatea creării unui partid transparent,loial al emigranților Moldovei,ca la locul cuvenit fracțiunea parlamentară din partea emigranților să apere interesele noastre...

 
 

Compania ALITALIA intenţionează să facă vizibilă prezența ei pe piața din R. Moldova începînd cu vara anului 2012, prin intermediul parteneriatului cu operatorul aerian "Moldavian Airlines".

publicat la: 2012-02-21

Reprezentantul regional al ALITALIA a confirmat că acest fapt va fi posibil numai datorită Acordului privind Spațiul Aerian Comun UE-Moldova, care urmează a fi semnat în primăvara anului 2012.

 

 

 

 

Grigore Vieru: casa părintească din satul Pererîta

publicat la: 2012-01-07

Ultima dorinţa a lui Grigore Vieru, de a transforma casa părintească din satul Pererâta într-un Muzeu Comemorativ, a rămas neîndeplinită şi în anul 2011. Vinovat de aceasta s-ar face Consiliul Raional Briceni, care nu a prezentat proiectul viitorului muzeu, chiar dacă din bugetul de stat a fost alocată suma necesară. Dar ce spune Calin Vieru, fiul lui Grigore Vieru, care este milionar in EUR? Are Lexus, cluburi de noapte. Ar trebui sa-i fie rusine sa astepte citeva sute de mii de lei din banii publici pentru muzeu. Trebuie sa fie pentru el o obligatie morala, daca si-a respectat si iubit vreodata tatal...

 

„Ori cu ruşii, ori cu românii”

publicat la: 2011-12-12

Sîntem divizați  în români şi moldoveni, deşi avem: aceeaşi istorie, aceeaşi cultură, aceleaşi culori pe steaguri, aceleaşi tradiţii, origine, aceleaşi obiceiuri, cântece, folclor, aceeaşi credinţă, vorbim aceeaşi limbă..."

 

PROGRAMAREA SUBCONŞTIÉNTULUI MD. 2

publicat la: 2011-12-10

 

« Subconștientul nu cunoaște nici judiții de valoare, nici bine nici rău, și nici moralitàtea »(Sigmund Freud)

 

 


<1234567>