Evenimente din Moldova » Social

Trebuie să interzicem finanţarea din afara ţării a “societăţii civile” şi a cultelor religioase?

publicat la: 2010-12-22

Să fim realişti, în Republica Moldova nu există o societate civilă în sensul deplin al cuvântului. O mare parte a asociaţiilor obşteşti, care activează pe teritoriul nostru, nu sunt decât „prestatori de servicii" şi există exclusiv din contul finanţatorilor străini, în timp ce societatea civilă funcţională, care ar corespunde intereselor societăţii noastre, trebuie să dispună fie de surse de finanţare proprii, fie să dispună de alte surse materiale din interiorul Republicii Moldova. Sponsorizarea este un lucru foarte sensibil, deoarece dictează interesele unui oarecare grup. Or, cine poate răspunde astăzi, interesele cui le reprezintă organizaţiile non-guvernamentale care sunt finanţate de instituţii din afara ţării? Oare activitatea acestor asociaţii nu pune în pericol securitatea naţională a Republicii Moldova?

 

Penitenciar din Tighina: Un fost gardian semnalează anumite injustiții

publicat la: 2010-12-05

Artur Nercaş a fost jumătate de an gardian la un penitenciar din Tighina, dar recent s-a concediat şi a explicat într-un demers oficial adresat ministrului justiţiei că nu mai poate accepta injustiţia din închisoare. La aproape o lună de la înregistrarea documentului n-a urmat nicio reacţie.

 

Mattei 7:15-20 Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinlăuntru sînt nişte lupi răpitori.Îi veţi cunoaşte după roadele lor...

publicat la: 2010-11-16

Un popă de verde. Mitropolitul-colonel Vladimir, cu spatele la Pasat  şi faţa la Filat

Mitropolitul Vladimir renunţa la marea lui dragoste politică, Valeriu Pasat, pe care îl schimbă cu Filat. Colonelul în sutană a fost invitat să înlocuiască flamura albastră a lui Pasat cu steagul verde al lui Filat. De voie, de nevoie, acesta a făcut-o. Marţi, 16 noiembrie, la Sala mare a Filarmonicii de Stat Chişinău a avut loc o conferinţă organizată de mitropolia Chişinăului şi a „întregii Moldove" (Patriarhia Moscovei), cu genericul „Predarea religiei în şcoală - factor de consolidare a societăţii".

 

Limbajul agresiv a unor alegători din RM

publicat la: 2010-11-07

Campania electorala devine din ce in ce mai agresiva. Un simpatizant al Partidului Comunistilor a sarit astazi cu un cutit la un agitator al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Incidentul a avut loc in satul Bulbocii Noi, raionul Soroca.

 

După ce au eliberat autorizaţii de construcţie ilegale, nu se prezintă nici la judecată! Este vorba de Primăria capitalei.

publicat la: 2010-10-31

Deci...schemele frauduloase de alocare a terenurilor pentru construirea obiectelor ilegale în parcurile şi pădurile oraşului continuă...

 

Suspiciunile sinistratilor: Locuitorii satului Cotul Morii cred ca digul a fost distrus printr-o explozie pentru a salva orasul Galati din Romania

publicat la: 2010-10-29

Sint de-a dreptul tulburatoare, tragice si revoltatoare marturiile localnicilor din Lunca Prutului, martori directi ai inundatiilor care le-au distrus vietile.
Locuitorii satului Cotul Morii, care, practic, a fost sters de ape pe fata pamintului si cei din satul Nemteni, unde "a cedat" digul de pe Prut, au declarat pentru agentia OMEGA ca, in noaptea spre 7 iulie, atunci cind au navalit suvoaiele de apa, au auzit o detunatura extrem de puternica, care venea dinspre Prut, asemanatoare unei explozii.

 

Din noiembrie, cetatenii moldoveni isi pot lua vizele de imigrare in SUA direct de la Chisinau

publicat la: 2010-10-27

Ambasada SUA la Chisinau va incepe, de la 1 noiembrie 2010, procesarea vizelor de imigrare pentru cetatenii moldoveni, anunta Ambasada SUA in Romania. Pana acum, ei trebuiau sa vina la Bucuresti in acest sens.

 

Rămasă în stradă la 80 de ani...

publicat la: 2010-09-29

Anastasia Mironaş s-a judecat o duzină de ani, iar pe 12 iulie a fost scoasă din casă, în timp ce era internatăla spital
acum protestează la parlament...

 

Строительство автомойки в парковой зоне. Протесты Ассоциация "Рышкановский лес"

publicat la: 2010-09-27

На протяжении уже четырех месяцев жители домов по ул.Димо, а также владельцы гаражей ГСК-134 и люди, неравнодушно относящиеся к Рышкановскому лесу, ведут борьбу за сохранение уникального ландшафта данного природного парка и озер, расположенных в нем.

 

Evreii RM

publicat la: 2010-09-18

Небольшой сюжет о жизни евреев Молдовы. Откуда пришли, как жили, как живут. Несколько слов о холокосте на территории Молдовы.

 


<1234567>