Evenimente din Moldova » Social

Evreii RM

publicat la: 2010-09-18

Небольшой сюжет о жизни евреев Молдовы. Откуда пришли, как жили, как живут. Несколько слов о холокосте на территории Молдовы.

 

Copiii din satul Răcăria au mers la careu în cizme de cauciuc sau galoşi...

publicat la: 2010-09-03

În timp ce unii copii din Capitală beneficiază de condiţii deosebite în şcoală, cei de la sate sunt nevoiţi să străbate drumuri de noroi pentru a învăţa alfabetul.

 

Ce se întîmplă cu o parte din moldoveni?

publicat la: 2010-08-30

Cuvintele sunt petre...Li sa cerut unor cetățeni să răspundă la niște întrebări de ordine generală, niște noțiuni de bază care se învată la școală,dar anumiți cetățeni au avut dificultăți în a da răspunsuri...

 

Contrabandă cu Uraniu în Moldova

publicat la: 2010-08-26

Informaţia despre captura de uraniu din Republica Moldova s-a răspândit rapid în întreaga lume. Poliţia moldovenească a anunţat ieri că a descoperit într-un garaj din Chişinău 1,8 kilograme de Uraniu-238 în valoare de aproximativ 9 milioane de euro. Materialul radioactiv a fost introdus în Moldova acum o lună prin contrabandă şi urma să fie vândut „în ţări cu risc sporit" prin intermediul unor persoane din Transnistria.

 
 

Salariul miniştrilor moldoveni – secret de stat!

publicat la: 2010-07-29

"Lupul păru-şi schimbă, dar năravul ba!" Proverbul ajuns la noi din negura inteligenţei populare era un clişeu pe vremea tătucului Voronin când discutam despre comunişti. S-a schimbat conducerea şi avem alţi lupi paznici la oi. Oare ce fel de nărav au? Un mic experiment pe care l-am făcut mi-a demonstrat că... ACELAŞI! Marea majoritate a lupilor nu este nici mai democrată, nici mai transparentă! Miniştrii noii puteri nu au înţeles că sunt funcţionari într-o democraţie, iar şeful lor nu este primul ministru, dar eu, cetăţeanul plătitor de impozite.

 

Inundaţii , profitori , responsabili.

publicat la: 2010-07-15

De când a început nenorocirea cu inundaţiile în aşa numitul nostru stat , suntem copleşiţi de grija autorităţilor , fie ele cele trecute (comuniste ) sau actuale (liberaste)

 

Cine și cum lucrează în RM sau justiția la un pahar de vin...

publicat la: 2010-07-13

 

Angajaţii Curţii Constituţionale, în zi de lucru, cu maşinile de serviciu au mers în pădure ca să bea şi chefuiască, scrie curaj.tv.

 

 

Traficul de fiinţe umane – o problemă a societăţii

publicat la: 2010-07-10

Timp de 4 zile la Cimişlia a avut loc seminarul „Acordarea Protecţiei Sociale a victimelor şi potenţialelor victime ale Traficului de Fiinţe Umane în cadrul Sistemului Naţional de Referire". La training au participat reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, specialişti în domeniul educaţiei.

 

Moldovenii plecaţi temporar sau stabiliţi permament în străinătate pot obţine paşapoarte la misiunile diplomatice ale Moldovei

publicat la: 2010-06-02

Moldovenii plecaţi temporar sau stabiliţi permament în străinătate pot obţine, începând de azi, paşapoarte la misiunile diplomatice ale Moldovei de peste hotare. Anunţul a fost făcută de ministrul Tehnologiilor Informaţionale, Alexandru Oleinic.

 


<1234567>