Evenimente din Moldova » Social

Строительство автомойки в парковой зоне. Протесты Ассоциация "Рышкановский лес"

publicat la: 2010-09-27

На протяжении уже четырех месяцев жители домов по ул.Димо, а также владельцы гаражей ГСК-134 и люди, неравнодушно относящиеся к Рышкановскому лесу, ведут борьбу за сохранение уникального ландшафта данного природного парка и озер, расположенных в нем.

 

Evreii RM

publicat la: 2010-09-18

Небольшой сюжет о жизни евреев Молдовы. Откуда пришли, как жили, как живут. Несколько слов о холокосте на территории Молдовы.

 

Copiii din satul Răcăria au mers la careu în cizme de cauciuc sau galoşi...

publicat la: 2010-09-03

În timp ce unii copii din Capitală beneficiază de condiţii deosebite în şcoală, cei de la sate sunt nevoiţi să străbate drumuri de noroi pentru a învăţa alfabetul.

 

Ce se întîmplă cu o parte din moldoveni?

publicat la: 2010-08-30

Cuvintele sunt petre...Li sa cerut unor cetățeni să răspundă la niște întrebări de ordine generală, niște noțiuni de bază care se învată la școală,dar anumiți cetățeni au avut dificultăți în a da răspunsuri...

 

Contrabandă cu Uraniu în Moldova

publicat la: 2010-08-26

Informaţia despre captura de uraniu din Republica Moldova s-a răspândit rapid în întreaga lume. Poliţia moldovenească a anunţat ieri că a descoperit într-un garaj din Chişinău 1,8 kilograme de Uraniu-238 în valoare de aproximativ 9 milioane de euro. Materialul radioactiv a fost introdus în Moldova acum o lună prin contrabandă şi urma să fie vândut „în ţări cu risc sporit" prin intermediul unor persoane din Transnistria.

 
 

Salariul miniştrilor moldoveni – secret de stat!

publicat la: 2010-07-29

"Lupul păru-şi schimbă, dar năravul ba!" Proverbul ajuns la noi din negura inteligenţei populare era un clişeu pe vremea tătucului Voronin când discutam despre comunişti. S-a schimbat conducerea şi avem alţi lupi paznici la oi. Oare ce fel de nărav au? Un mic experiment pe care l-am făcut mi-a demonstrat că... ACELAŞI! Marea majoritate a lupilor nu este nici mai democrată, nici mai transparentă! Miniştrii noii puteri nu au înţeles că sunt funcţionari într-o democraţie, iar şeful lor nu este primul ministru, dar eu, cetăţeanul plătitor de impozite.

 

Inundaţii , profitori , responsabili.

publicat la: 2010-07-15

De când a început nenorocirea cu inundaţiile în aşa numitul nostru stat , suntem copleşiţi de grija autorităţilor , fie ele cele trecute (comuniste ) sau actuale (liberaste)

 

Cine și cum lucrează în RM sau justiția la un pahar de vin...

publicat la: 2010-07-13

 

Angajaţii Curţii Constituţionale, în zi de lucru, cu maşinile de serviciu au mers în pădure ca să bea şi chefuiască, scrie curaj.tv.

 

 

Traficul de fiinţe umane – o problemă a societăţii

publicat la: 2010-07-10

Timp de 4 zile la Cimişlia a avut loc seminarul „Acordarea Protecţiei Sociale a victimelor şi potenţialelor victime ale Traficului de Fiinţe Umane în cadrul Sistemului Naţional de Referire". La training au participat reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, specialişti în domeniul educaţiei.

 


<1234567>