Evenimente din Moldova » Economic

BANII PUBLICI SAU CARTEA HOTILOR 3

publicat la: 2016-02-03

Incredibil la ce proporti au ajuns furturile in RM, institutiile statului politia,ministerul de interne,care sunt platite din banii cetatenilor sunt implicate si ele in aceste furturi. 

 

Strategia energetica pentru RM

publicat la: 2016-01-22
După proclamarea independenţei şi trecerea la economia de piaţă,Republica Moldova s-a dovedit a fi într-o dependenţă totală de piaţa externă a purtătorilor de energie.
RM importa circa 90% din volumul total al resurselor energetice consumate...
 

Motivele deprecierii leului

publicat la: 2015-02-25

După ce din țară a fost scos un volum atît de mare de valută forte, leul se depreciază, iar ulterior crește rata inflației

 

Igor Dodon despre furturile hotilor din Parlament

publicat la: 2015-02-04

Igor Dodon: Despre furturile sistematice de la Banca de Economii am vorbit încă în 2013, dar atunci tot felul de analiști și politicieni de dreapta spuneau că vorbele mele sunt invenții și mă acuzau de radicalism.

 

Cum ar arăta economia României dacă s-ar reunifica cu Republica Moldova

publicat la: 2013-07-19

Eventuala unire a României cu Re­publica Moldova ar aduce Româ­niei un plus de 3,7 mil. locuitori, o creştere a PIB de 5,5 mld. euro (4,2% din PIB-ul României) şi un plus de suprafaţă de aproape 34.000 km pătraţi. În acelaşi timp, PIB-ul per/capita al „noii“ Românii ar scădea la 5.700 de euro, având în vedere că PIB-ul per capita în România a fost în 2012 de aproximativ 6.700 de euro, în vreme ce al Republicii Moldova de doar 1.500 de euro.

 

BANII PUBLICI sau CARTEA HOȚILOR 2

publicat la: 2013-02-15

Ce folos din munca mea, cade-n punga altuia...
Sclavii moderni plătesc impozite, dar burghezia de la conducerea RM cheltuie banii publici cum li se pare lor mai bine...

 

ASOCIATIA BUSINESSULUI EUROPEAN (ABE) SI CONFINDUSTRIA MOLDOVA AU INCHEIAT UN ACORD DE COLABORARE.

publicat la: 2012-03-20

Acordul semnat de presedintele ABE, Silvia Radu si presedintele Confindustria Moldova, Stefano Bernadeo, are drept scop intensificarea cooperarii intre companiile reprezentate de ambele organizatii. 

 

Jackpot în Export

publicat la: 2012-02-25

Fiecare cetățean știe încă din clasa a 5-a că Moldova este o țară agrară, respectiv, exportăm tot ce înseamnă producție agricolă. Senzația care însă lovește direct în mirarea și nedumerirea cetățeanului este  următoarea: de unde exportăm carne în valoare de 21,6 milioane de dolari SUA, în timp ce la întrebarea: „De unde-s pulpele de pui?”, vânzătoarea de la piață îți răspunde „Din partida ношки Буша”. Doar în anul 2011, țara a importat carne în valoare de 33,5 milioane de dolari SUA.

 

Parlamentul Tinerilor din RM

publicat la: 2012-01-22

Parlamentul Tinerilor   se face a fi structura însărcinată cu funcţia de a identifica cei mai inteligenţi, ambiţioşi, talentaţi şi elevaţi tineri din Republica Moldova cu scopul de a simula procedura legislativă, a cultiva o clasă politică tînără…dar a cui copii sunt acești tineri, poate a elitei... Cine plătește toate cheltuelile de arendă și a serviciilor? din ce bani? O oră costă 5 mii lei la Palatul Republicii! Nu avem transparență la acest capitol, nimeni nu știe de cine sunt finanțați acești tineri…

 

Aeroportul din Chișinău costă 3300 euro pentru WIZZ AIR

publicat la: 2012-01-20

Reprezentanţii companiei Wizz Air au declarat că intenţionează să opereze curse low cost de pe aeroportul Chişinău, dar s-au răzgândit după ce le-a fost cerută o taxă aeroportuară de 3300 euro, în timp ce sunt dispuşi să achite nu mai mult de 400 de euro. Însă Ministerul Transporturilor le-a recomandat să opereze zboruri de pe aeroportul din Bălţi.

 


123456>