Evenimente din Moldova » Economic

Bate vântul prin fermele moldoveneşti

publicat la: 2010-08-21


Gunoi, ruine, sărăcie, iresponsabilitate, hoţie... Aşa este provincia din Republica Moldova, stat independent şi suveran de, cică, aproape două decenii.Cât despre fermele de odinioară, unde se creşteau animale pentru carne şi lapte, acestea, în mare parte, sunt în ruine. Doar un exemplu. Ferma din satul Cuhneşti, raionul Glodeni, este în ruine de ani buni. Gunoaiele aruncate pe teritoriul fostei ferme de unii săteni iresponsabili ameninţă sănătatea locuitorilor satului Cuhneşti, care e la o aruncătură de băţ de aceste privelişti de-a dreptul îngrozitoare.Această situaţie defineşte toată Moldova independentă, de sus până jos.Moldovenii sunt campioni la ruinat şi la furat. De distrus s-a distrus repede, dar de construit ce s-a construit în loc? Probabil am număra pe degete localităţile unde s-a mai păstrat acest tip de infrastrucură, edificată în perioada ocupaţiei sovietice...

 

Moldoveanul care a facut avere reala din lumea virtuala

publicat la: 2010-08-03

Lumea se misca cu o viteza nebuna, mai ales cea virtuala. Nu reusim sa ne obisnuim cu un fel de tehnologii, ca peste noapte apar altele. Pe toate le face creierul uman, dar, cum se mai spune, nu pe toti ii duce mintea si capul sa inventeze. Pe Vitalie Esanu l-a dus, gratie talentului, cat si pasiunii pentru tehnologiile informationale.

 

RM: O sticlă de apă la preț de 1 euro…

publicat la: 2010-07-26

Apa din robinet din RM e potabilă, dar trebuie evitată fiindcă lasă efecte colaterale în organizm: de ex. petre scumpe la rinichi și la bilă, diferite impurități. Guvernul cunoaște bine această problemă,dar nu a făcut nimic pentru a o soluționa. De consecință alte țări vînd RM mărfurile lor.Zepter vinde purificator de apă la 1000 euro.Romania: apă în sticle.În așa mod banii moldovenilor pleacă din țară la producătorii străini. De ce guvernul RM nu a făcut nimic pentru producerea purificatorilor de apă de calitate înnaltă în țară? Motivele: Densitatea populației e mare la număr și trebuie redusă. Profitul din afaceri a familiilor care se află la putere. Sunt niște purificatori de apă moldovenești care sunt niște imitații la adevăratul purificator. Majoritatea cetățenilor la momentul actual consumă apă din robinet cu consecințe grave pentru sănătatea lor

 

Кишиневский квас может вызвать дизентерию, гепатит и холеру

publicat la: 0000-00-00

А владелец фирмы по производству напитка в течение лета получает около 5 миллионов леев, которые идут мимо кассы. [видео]
Александр ВИНОГРАДОВ - 21.07.20100

 

Bloc cu baterii solare la Poşta Veche

publicat la: 2010-05-02

Locatarii unui bloc din Chişinău beneficiază de apă caldă, produsă cu ajutorul bateriilor solare. Blocul de locuit se află la Poşta Veche şi este unicul de acest gen din Capitală.

 

La cine sunt cheile de la economia Moldovei?

publicat la: 2010-03-14

Relatiile dintre Romania si Republica Moldova nu vor putea ocoli interesele oligarhilor din aceasta tara.
Miliardarii moldoveni isi datoreaza succesul, in principal, legaturilor stranse cu puterea sau cu fostul KGB, scrie Romania Libera.
Cei mai cunoscuti oligarhi de peste Prut sunt Oleg Voronin si Chiril Lucinschi, fiii unor fosti presedinti, precum si fostul premier Ion Sturza.

 

Comisia Europeană și Marea Britanie oferă R. Moldova peste 110 milioane lei pentru compensații sociale

publicat la: 2010-03-03

Astăzi la ora 14.00 a fost semnat Amendamentul la Acordul de finanţare dintre Comisia Uniunii Europene şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea Programului „Asistenţă pentru reformarea sectorului de asistenţă a Republicii Moldova". Potrivit documentului, R. Moldova urmează să primească din partea Comisiei Europene și a Departamentului Relații Externe a Marii Britanii cca 2,4 milioane euro și respectiv 4,5 milioane lire sterline.

Șeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Dirk Schuebel, a anunțat că aceste fonduri vor fi utilizate de către executivul moldovean pentru a plăti compensații sociale către populație în urma majorării de tarife, dar și pentru suport bugetar.

 

 

Un salariu de ambasador al R. Moldova în străinătate poate ajunge la 2000 euro

publicat la: 2010-02-24

Guvernul R. Moldova nu va mai secretiza salariile diplomaților moldoveni. Potrivit ministrului afacerilor externe și integrării europene, Iurie Leancă, salariile ambasadorilor țării noastre vor redeveni publice. Astfel, potrivit sursei, salariul unui ambasador poate varia între 1700 și 2000 euro, iar salariul unui șofer - poate ajunge la 1000 euro pe lună.

 

Primăria capitalei vrea parcare subterană în zona pieței centrale

publicat la: 2010-02-08

În acest an, în centrul Chişinăului, în zona Pieţei Centrale, ar putea demara lucrările pentru construcţia unei parcări subterane în mai multe nivele. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, transmite serviciul de presă al municipalității.

 

Republica Moldova este al treilea stat în topul livratorilor de vin pe piaţa Federaţiei Ruse

publicat la: 2010-02-06

„Moldova a redevenit al treilea stat în topul celor mai mari livratori de producţie vinicolă pe piaţa din Federaţia Rusă, dar există premise ca în 2010 să avansăm şi mai mult în acest top", a spus ministrul economiei Valeriu Lazăr, azi 5 februarie, cu referire la declaraţiile lui Andrei Fursenko, copreşedinte al Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse, care tot astăzi s-a întrunit în şedinţă la Chişinău.

 


<123456>