Evenimente din Moldova » Economic

PUNCT FINAL: FMI deschide robinetul de bani către R. Moldova. Țara noastră urmează să primească 574,4 milioane dolari americani

publicat la: 2010-01-31

Consiliul Director executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat ieri programul de finanțare al R. Moldova, care are o valoare totală de 574,4 milioane dolari SUA. Potrivit FMI, valoarea combinată a asistenţei financiare va fi echivalentă cu 369,6 milioane de Drepturi speciale de tragere (DST) (circa 574,4 milioane de dolari S.U.A.), având ca scop susţinerea programului economic al ţării în vederea restabilirii durabilităţii fiscale şi externe, menţinerii stabilităţii financiare, reducerii sărăciei şi creşterii economice.

În urma deciziei FMI, autorităţile țării noastre obţin acces imediat la cca 93 milioane dolari SUA, iar tranşele următoare vor fi debursate în urma revizuirilor semi-anuale.

Noul program urmează programul pe trei ani finanţat prin Mecanismul de finanţare pentru creşterea economică şi reducerea sărăciei (PRGF), aprobat de Consiliul de Directori Executivi în luna mai a anului 2006, care a expirat în luna mai a anului 2009.

 

 

Filat s-a întâlnit azi cu șeful FMI. Moldova a beneficiat de 180 mln. dolari SUA și urmează să primească încă 590 mln. de dolari SUA

publicat la: 2010-01-22

La datoria externă a RM de în jur de 4 mlrd. de dolari se mai adaogă încă căteva sute de milioane...Cine, cînd si cum va întoarce datoriile?

 

Banca Mondială ar putea ajuta moldovenii să-şi achite facturile

publicat la: 2010-01-22

Banca Mondială va examina rugămintea Chişinăului, care a cerut asistenţă financiară pentru acordarea compensaţiilor destinate familiilor cu venituri mici, afectate puternic de scumpirea căldurii, energiei şi a gazelor. Astfel a răspuns preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, solicitării premierului moldovean, Vlad Filat.

 

Banca Centrală se înarmează pentru lupta antiinflaţionistă din 2010

publicat la: 2010-01-17

Expers-analiză pentru Expert Grup

Principala provocare pentru Banca Naţională a Moldovei pentru anul 2010 ţine de gestionarea adecvată a presiunilor inflaţioniste care vor începe să se contureze din nou începând cu luna februarie. Pentru 2010 BNM şi-a propus un scop foarte îndrăzneţ de a trece la regimul de ţintire directă a inflaţiei, nivelul acesteia fiind stabilit la 5% (±1%).

 

 

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, rătăcit

publicat la: 2010-01-07

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, s-a rătăcit în Banca Naţională a României. Dorin Drăguţan efectuează astăzi o vizită la București, la Banca Naţională a României (BNR).

 

Bancile sunt închise pînă la 10 ianuarie,ca la RM

publicat la: 2010-01-07

Putem paragona structurile bancare cu sistemul vascular sangvin..

 

Filat: Comuniştii au secretizat sute de acte oficiale, care ascundeau gestionarea frauduloasă a milioane de lei. Unele acte au fost SUSTRASE

publicat la: 2010-01-06

„Comuniştii au secretizat sute de acte oficiale, care ascundeau modul în care au fost împărţite milioane de lei pentru oamenii apropiaţi." Declaraţia aparţine premierului Vlad Filat, lansată în cadrul unei emisiuni de dezbateri televizate de la Moldova 1.

 

GUVERNUL A APROBAT BUGETUL PE ANUL 2010 CU UN DEFICIT DE 4,1 MLRD. LEI

publicat la: 2010-01-03

Guvernul a aprobat bugetul de stat al Moldovei pe anul 2010 cu venituri în mărime de 15,1 mlrd. lei, cheltuieli - 19,3 mlrd. lei, cu un deficit de 4,1 mlrd. lei sau 6,37% din PIB-ul planificat în mărime de 64,3 mlrd. lei.

 

UE a transferat 6 milioane euro Republicii Moldova în cadrul programului de suport bugetar in sectorul social

publicat la: 2009-12-29

Uniunea Europeană a disbursat cea de-a treia tranşă in valoare de 6 milioane euro, acordata Republicii Moldova în cadrul programului de suport bugetar in sectorul social, transmite un comunicat de presă remis la adresa UNIMEDIA.

 

Criza a lăsat 80 de mii de moldoveni fără locuri de muncă

publicat la: 2009-12-26

Criza financiară internaţională a exercitat un impact semnificativ asupra pieţei muncii în R. Moldova, iar în rezultatul acesteia circa 80 de mii de moldoveni şi-au pierdut locul de muncă.

 


<123456