Evenimente din lume» Politic

Spania ospiteaza preşedinţia UE

publicat la: 2010-01-02


In prima jumatate a anului 2010 presedintia Uniunii Europene va fi in Spania . Autoritatile spaniole au anuntat ca intentioneaza sa puna in aplicare un program larg de renovare a organizatiei.

 

Iran: zeci de mii manifesteaza impotiva lui Ahmadinejad

publicat la: 2009-12-28

A doua zi de ciocniri în Iran, cu zeci de mii de oameni pe străzi în oraşe diferite, intre protestatari sunt zeci de morţi, inclusiv nepotul liderului reformist Mir Hossein Moussavi, raporteza jurnalul Parlemannews. Oficialul de televiziune a confirmat, pe site-ul său "de mai multi morţi şi răniţi în ciocnirile din ambele părţi." Există acum cinci victime la Teheran şi cel puţin patru  la Tabriz.

 

preşedinţia OSCE în 2010

publicat la: 2009-12-28

Bratislava, 27 decembrie (DPA) - Slovacia a renunţat în mod neaşteptat, la preşedinţia OSCE în 2010, si a cedat aceasta misiune Italiei. A declarat ministrul de externe al Slovaciei Miroslav Lajcak.

 

Voci de peste hotare referitor la declaratiile D-lui Tibuleac

publicat la: 2009-12-24

Acel milion de cetateni extradati din propria tara pe timpul guvernarii comuniste au invatat sa vorbeasca, de voie sau de nevoie, engleza, franceza, italiana, portugheza, spaniola, ceha, japoneza pentru ca au dorit sa se integreze in societate, pentru ca spera ca vor prinde un loc de munca mai bun si pentru ca e absolut necesar sa inveti limba tarii in care locuiesti, cred ca argumentele sunt indiscutabile, la noi e altfel. Nu pentru ca nu ne-ar place limba rusa, dar ne displace modul in care este tratata limba romana de vorbitorii de rusa din Republica Moldova.

 

Senatul SUA a adoptat o lege privind reforma in sanatate

publicat la: 2009-12-24

Opozitia numeste reforma costisitoare si pericol ale drepturilor civile

Camera superioara a Congresului USA a votat in favoarea versiunii finale A Senatului, anume proiectul de lege privind reforma sistemului de sanatate al tarii.

Reforma are drept scop oferirea asigurarilor de sanatate a 31 milioane de americani care azi nu au asa asigurare, si poate fi cea mai mare schimbare in sistemul de sanatate al tarii in ultimul deceniu.

 

 


« Prima<789101112