Evenimente din lume» Politic

Gadaffi împăratul împăraților Africii, va lupta pînă la ultima picătură de sînge…

publicat la: 2011-03-22

Revolta din Libia a început în iarna 2010-2011 cauzate de diferite motive, dar îndreptate în special împotriva autorităţilor de guvernămînt. Revoltele din Tunisia şi Egipt conduse ocult de al-Qaida sau răspîndit și în alte ţări arabe, inclusiv și în Libia. Demonstraţiile anti-guvernamentale au fost reprimate de forţele loiale a liderului libian, susţinut de mercenari plătiți din Africa. Opoziţia a cerut demisia colonelului Gaddafi. Opoziţia Libiei a anunțat că aproximativ 8 mii de oameni au fost ucişi de către forţele Gaddafi, a declarat și purtătorul de cuvînt al canalului de televiziune Al-Jazeera.

 
 

EMIGRANȚII AR PUTEA FORMA O NOUĂ FORMAȚIUNE POLITICĂ

publicat la: 2011-02-19

Ziarul Timpul a publicat cerințele emigranților:

Cerem alegerea președintelui RM, rezolvarea problemelor existente, ridicarea imunității parlamentare a lui Voronin, cu tragerea lui la răspundere pentru sărăcia în care a băgat poporul, îmbogățindu-se acaparănd pămînturi în mod fraudulos
Nu promitem, dar nu-i exclus ca la următoarele alegeri emigranții să apară ca o formațiune politică aparte, formațiune cu onoarea curată în fața poporului.
 
Cerința emigranților md

 

 

Valeriu Manea: Intîlnirea cu Filat de la Bruxelles

publicat la: 2011-02-16

Asa si nu am inteles cine a organizat intalnirea care a avut loc joi, 10 februarie, a cui a fost initiativa, a diasporei, a ambasadei sau a lui Filat. Daca a lui Filat, atunci e semn ca incep alegeri anticipate. Sala din ambasada Moldovei in Belgia este una mica , dar tot nu am inteles principiul pe care au fost invitati cei din diaspora, pe linie de partid, sau de loialitate fata partide sau partide. Erau nu mai mult de 30 de conationali, aranjati in trei randuri pe scaune intr-o sala a amabasadei. In spatele lor in picioare toti angajatii ambasadei si misiunii RM pe langa UE. Toti din ambasada cu mutrele acre si incremenite, de-o importanta galactica , ii priveau dispretuitor pe cei din sala.

 

Italia: peste 1 000 000 de italieni contra prim-ministrului Berlusconi

publicat la: 2011-02-14

Fotografiile ale prim-ministrului Silvio Berlusconi în villa sa la Sardenia, cu domnișoare nude de 19 ani, publicate de El Pais  și istorioare permanente cu prostituate, a cauzat indignarea poporului italian. Peste un milion de persoane au ieșit în stradă pentru al protesta.

 

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, vrea să demisioneze, dar "nu poate de teamă că ţara ar plonja în haos"

publicat la: 2011-02-04

11.02.2011 la orele 17.30 Mubarak a părăsit locul de președintele Egiptului
Rolul președintelui Egiptului Hosni Mubarak care este cel de-al IV-lea președinte al Egiptului, din 14 octombrie 1981,
pînă în prezent a fost un rol de mediator între lumea occidentală și cea orientală.Un rol fundamental a jucat Egiptul între Palestina și Israel.

 

Previziuni pentru anul 2020 Europa şi săracii ei

publicat la: 2010-12-29

Peste 80 de milioane de cetăţeni UE trăiesc sub limita sărăciei
20 de milioane dintre ei sunt copii
33% din populaţia României (peste 7 milioane) se confruntă cu lipsuri materiale severe, faţă de media europeană de 8%
Unul din 5 tineri europeni cu vârste până la 25 de ani este şomer
6,5 milioane de persoane cu dizabilităţi se află în pragul sărăciei şi al excluziunii
Până în 2030, numărul pensionarilor va creşte cu peste 25 de milioane în UE

 

Mitropolitul Serafim de Pireu: “Evreii sunt de vină pentru situaţia actuală din Grecia şi din lume”

publicat la: 2010-12-27

Serafim de Pireu: "Adolf Hitler a fost un instrument al sionismului mondial finanţat de către evreul Rotschild"

Mitropolitul Serafim al Pireului a declarat pe postul de televiziune "Mega TV" că există o conspiraţie pentru a subjuga Grecia. Acesta a susţinut că evreii sunt de vină pentru criza economică din Grecia şi de fapt, din întreaga lume.

 

 

România: ȘOCANT - Un bărbat s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaților

publicat la: 2010-12-23

O persoană în vârstă de 40 de ani s-a aruncat de la balconul plenului. Echipe de urgenţă de la Ambulanţă şi ISU au intervenit. Se speculează că ar fi vorba despre un protest inedit. Bărbatul este grav rănit. Lucrările din parlament au fost întrerupte.

 

Polonia: lucru legalizat

publicat la: 2010-12-22

С 1 января 2011 года граждане пяти государств - России, Белоруссии, Грузии, Молдавии и Украины - смогут работать в этой стране без специальных разрешений.

 


<12345678910>Ulitma »