Evenimente din lume» Politic

 

EMIGRANȚII AR PUTEA FORMA O NOUĂ FORMAȚIUNE POLITICĂ

publicat la: 2011-02-19

Ziarul Timpul a publicat cerințele emigranților:

Cerem alegerea președintelui RM, rezolvarea problemelor existente, ridicarea imunității parlamentare a lui Voronin, cu tragerea lui la răspundere pentru sărăcia în care a băgat poporul, îmbogățindu-se acaparănd pămînturi în mod fraudulos
Nu promitem, dar nu-i exclus ca la următoarele alegeri emigranții să apară ca o formațiune politică aparte, formațiune cu onoarea curată în fața poporului.
 
Cerința emigranților md

 

 

Valeriu Manea: Intîlnirea cu Filat de la Bruxelles

publicat la: 2011-02-16

Asa si nu am inteles cine a organizat intalnirea care a avut loc joi, 10 februarie, a cui a fost initiativa, a diasporei, a ambasadei sau a lui Filat. Daca a lui Filat, atunci e semn ca incep alegeri anticipate. Sala din ambasada Moldovei in Belgia este una mica , dar tot nu am inteles principiul pe care au fost invitati cei din diaspora, pe linie de partid, sau de loialitate fata partide sau partide. Erau nu mai mult de 30 de conationali, aranjati in trei randuri pe scaune intr-o sala a amabasadei. In spatele lor in picioare toti angajatii ambasadei si misiunii RM pe langa UE. Toti din ambasada cu mutrele acre si incremenite, de-o importanta galactica , ii priveau dispretuitor pe cei din sala.

 

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, vrea să demisioneze, dar "nu poate de teamă că ţara ar plonja în haos"

publicat la: 2011-02-04

11.02.2011 la orele 17.30 Mubarak a părăsit locul de președintele Egiptului
Rolul președintelui Egiptului Hosni Mubarak care este cel de-al IV-lea președinte al Egiptului, din 14 octombrie 1981,
pînă în prezent a fost un rol de mediator între lumea occidentală și cea orientală.Un rol fundamental a jucat Egiptul între Palestina și Israel.

 

Previziuni pentru anul 2020 Europa şi săracii ei

publicat la: 2010-12-29

Peste 80 de milioane de cetăţeni UE trăiesc sub limita sărăciei
20 de milioane dintre ei sunt copii
33% din populaţia României (peste 7 milioane) se confruntă cu lipsuri materiale severe, faţă de media europeană de 8%
Unul din 5 tineri europeni cu vârste până la 25 de ani este şomer
6,5 milioane de persoane cu dizabilităţi se află în pragul sărăciei şi al excluziunii
Până în 2030, numărul pensionarilor va creşte cu peste 25 de milioane în UE

 

Mitropolitul Serafim de Pireu: “Evreii sunt de vină pentru situaţia actuală din Grecia şi din lume”

publicat la: 2010-12-27

Serafim de Pireu: "Adolf Hitler a fost un instrument al sionismului mondial finanţat de către evreul Rotschild"

Mitropolitul Serafim al Pireului a declarat pe postul de televiziune "Mega TV" că există o conspiraţie pentru a subjuga Grecia. Acesta a susţinut că evreii sunt de vină pentru criza economică din Grecia şi de fapt, din întreaga lume.

 

 

România: ȘOCANT - Un bărbat s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaților

publicat la: 2010-12-23

O persoană în vârstă de 40 de ani s-a aruncat de la balconul plenului. Echipe de urgenţă de la Ambulanţă şi ISU au intervenit. Se speculează că ar fi vorba despre un protest inedit. Bărbatul este grav rănit. Lucrările din parlament au fost întrerupte.

 

Polonia: lucru legalizat

publicat la: 2010-12-22

С 1 января 2011 года граждане пяти государств - России, Белоруссии, Грузии, Молдавии и Украины - смогут работать в этой стране без специальных разрешений.

 

Лукашенко: "больше бестолковой демократии не будет"

publicat la: 2010-12-20

Президент Белоруссии Александр Лукашенко на следующий день после своего переизбрания пригрозил репрессиями оппозиционным политикам и журналистам.

По словам корреспондента Би-би-си в Минске Юрия Маловерьяна, Лукашенко заявил, что "больше бестолковой демократии в стране не будет".

Mai multă info pe siteul BBC 


 

Notă de protest a md. emigranți adresată Asociaţiei Mediatică Pro-Diaspora și Mişcării “Democrația Acasă”

publicat la: 2010-12-18

Stimaţi Domni,

Noi, autorii cîtorva articole din « Gazeta Basarabiei » (Italia), al Demersului formulat de către structurile asociative din Italia din 6 octombrie 2010, şi a Scrisorii deschise către Preşedintele CEC, ne exprimăm prin prezenta indignarea faţă de metodele folosite de către Domniile voastre în cadrul Conferinţei de presă desfăşurate în data de 15 decembrie 2010 la Chişinău. Am vrea să atragem atenţia opiniei publice asupra modalităţii de deturnare a documentelor citate mai sus, pe care Dvs le-aţi utilizat în promovarea unor scopuri exclusiv personale, care nu au nimic în comun cu apărarea dreptului la vot al cetăţenilor stabiliţi peste hotarele Republicii Moldova.

Mai multă info 

 

 


<12345678910>Ulitma »