Evenimente din lume» Economic

AMERO!!!

publicat la: 2011-02-11

În SUA, umblă zvonul că dolarul va fi schimbat cu o nouă monedă, mai slabă, numită amero. Unii experţi susţin că actuala criză financiară va detrona dolarul. Supremaţia bancnotei verzi va rămîne o amintire cît de curînd, spun speculatorii, locul ei urmînd să fie luat de o nouă monedă numită amero. Cînd se va produce această substituire şi de ce? Speculaţiile conspiraţioniştilor au dat naştere la scenarii interesante.

 

Nicolai Starikov despre motivele crizei

publicat la: 2011-01-19

Ce inseamna FRS?
FRS este Federația bancară centrală a Statelor Unite, care reglementează în SUA sistema monetară şi financiară. Federal Reserve System este o agenţie guvernamentală centrală în Washington, D.C. (Consiliul guvernatorilor) şi douăsprezece Federal Reserve Banks în mari oraşe pe întreg teritoriu ale Statelor Unite

 

Israel, scufundarea cargo moldovenesc

publicat la: 2010-12-12

O furtună violentă la Ashdod, la sud de Tel Aviv, a provocat scufundarea unei nave cu marfă din R.Moldova. Salvați 11 membri al echipajului(ucraineni), de o navă de comerț din Taiwan.Nava transporta marfă din oțel.
Israel a fost biciuit de ploile torenţiale şi vânturi de 100 km / h, pe Înălţimile Golan - zăpadă. De repetate ori black out elettric, cauzate de căderea copacilor.

 

Proiect destinat migranţilor din Italia ce vor să vină acasă în R.Moldova

publicat la: 2010-11-27

Reîmpatrierea doritorilor. Beneficiază categoriile sociale: grav bolnavi, bătrîni, cererile cărora sunt cu atenție examinate de autoritățile italiene. Sunt excluși din lista beneficiarilor clandestinii.
Proiectul P.A.RT.I.R. II a început în Iulie 2010 şi se finisează la 30 iunie 2011.

 

D.Strauss Kahn despre România: Încetarea de plăţi este iminentă, prăpastia e în faţă

publicat la: 2010-11-25

Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România nu mai pot continua aşa. Încetarea de plăţi este iminentă, prăpastia este în faţă, a declarat Domnique Strauss-Kahn, directorul FMI la televiziunea elveţiană TSR. "În state ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România etc. situaţia trebuie redresată, pentru că nu mai putem continua aşa. Încetarea de plăţi este iminentă, prăpastia este chiar în faţă.

 

Идет война валютная(Лидеры "двадцатки" так и не помирили США и Китай)

publicat la: 2010-11-15

Завершившийся вчера в Сеуле саммит G20 не смог положить конец начавшимся на мировом рынке "валютным войнам". В заявлении по итогам саммита лидеры стран "двадцатки" лишь зафиксировали пожелание избегать искусственного занижения курсов национальных валют, а набор индикаторов, позволяющий оценивать валютную политику конкретных стран, пообещали разработать и принять не ранее 2011 года. С подробностями из Сеула - корреспондент "Ъ" АЛЕКСАНДР ГАБУЕВ.

 

Războiul valutelor la Summit-ul G7: Miniştrii de finanţe se întâlnesc azi la Washington

publicat la: 2010-10-08

Miniştrii de finanţe şi şefii de bănci centrale din cele mai industrializate 7 state din lume se intalnesc astazi la Washington. Tensiunile globale referitoare la ratele de schimb se anunta a fi principalul subiect de discutie. Riscul unui adevărat război valutar la nivel internaţional este tot mai mare, spun analistii.

 

Marea Britanie a inaugurat cel mai mare parc eolian marin

publicat la: 2010-09-27

Cel mai mare parc eolian marin din lume a fost inaugurat joi în largul coastelor de sud-est ale Angliei, în dreptul comitatului Kent.

 

Grant de 90 milioane Euro pentru Moldova.

publicat la: 2010-09-03

Comisia pentru comert international a Parlamentului European a aprobat, luni, un raport al eurodeputatului Iuliu Winkler (PPE/UDMR) ce prevede acordarea unui grant de 90 de milioane de Euro pentru Republica Moldova, tara afectata grav de criza financiara.Documentul a fost adoptat cu 20 voturi pentru, unul impotriva si nicio abtinere si va fi supus votului in plenul PE pe 7 septembrie, in sesiunea de la Strasbourg.

 
 


<12345>