Evenimente din lume» Economic

Războiul valutelor la Summit-ul G7: Miniştrii de finanţe se întâlnesc azi la Washington

publicat la: 2010-10-08

Miniştrii de finanţe şi şefii de bănci centrale din cele mai industrializate 7 state din lume se intalnesc astazi la Washington. Tensiunile globale referitoare la ratele de schimb se anunta a fi principalul subiect de discutie. Riscul unui adevărat război valutar la nivel internaţional este tot mai mare, spun analistii.

 

Marea Britanie a inaugurat cel mai mare parc eolian marin

publicat la: 2010-09-27

Cel mai mare parc eolian marin din lume a fost inaugurat joi în largul coastelor de sud-est ale Angliei, în dreptul comitatului Kent.

 

Grant de 90 milioane Euro pentru Moldova.

publicat la: 2010-09-03

Comisia pentru comert international a Parlamentului European a aprobat, luni, un raport al eurodeputatului Iuliu Winkler (PPE/UDMR) ce prevede acordarea unui grant de 90 de milioane de Euro pentru Republica Moldova, tara afectata grav de criza financiara.Documentul a fost adoptat cu 20 voturi pentru, unul impotriva si nicio abtinere si va fi supus votului in plenul PE pe 7 septembrie, in sesiunea de la Strasbourg.

 
 

INCENDII DEVASTANTE ÎN RUSSIA,UKRAINA,KAZAHSTAN

publicat la: 2010-08-04

За сведения о поджигателях лесов будут платить по 50 тысяч рублей

Берлускони направил в РФ два специальных самолета для тушения лесных пожаров
Два специальных итальянских самолета Canadair - CL415, предназначенных для тушения лесных пожаров, в четверг прибудут в Москву для оказания помощи в преодолении стихийного бедствия ...

Еврокомиссия: природные катаклизмы последних месяцев не скажутся на урожае
Несмотря на наводнения, засуху и лесные пожары в Южной и Восточной Европе, Еврокомиссия ожидает стабильного урожая зерновых в странах ЕС в текущем году.

Экологическая ситуация в Москве резко ухудшилась
ИНТЕРФАКС: Вечером в среду и в ночь на четверг продолжится поступление в Москву загрязненного воздуха из охваченной лесными пожарами Московской области, сообщили "Интерфаксу" в ...


Крыши над головой из-за пожаров лишились более 3,5 тысяч россиян

 

 

 

Индия создала планшетный компьютер ценой в 35 долларов

publicat la: 2010-07-23

Индийское правительство представило прототип собственного планшетного компьютера с сенсорным экраном. Цена этого аналога iPad составляет всего 35 долларов.

 

Первая искусственная форма жизни

publicat la: 2010-05-23

Ученым в США удалось создать первую искусственную форму жизни. ДНК, созданная компьютером по инструкциям генетиков, была внедрена в клетку и вытеснила естественную ДНК организма.

 

Italia: 3000 euro pentru emigranții care se întorc în țara de origine definitiv….

publicat la: 2010-05-20

Un proiect finanțat de UE și Ministerul de interne italian pentru reîmpatrierea doritorilor. Beneficiază categoriile sociale: grav bolnavi, bătrîni, cererile cărora sunt cu atenție valutate de autoritățile italiene. Sunt excluși din lista beneficiarilor clandestinii. De acest proiect se ocupă NIRVA și Networking italian.

Sursa: il Resto del Carlino 

 

Ruşii au prezentat de curând Marussia F2

publicat la: 2010-05-13

Ruşii au prezentat de curând Marussia F2, un SUV care a impresionează în special prin tehnologia de care beneficiază, în sensul că este un vehicul care poate fi utilizat în situaţii de urgenţă, putând fi controlat de la distanţă şi, mai ales, putând fi folosit în activităţi militare.

 

Care sunt castigatorii de pe urma crizei din Grecia: Goldman Sachs, JPMorgan, Deutsche Bank si fondurile de hedging - AFP

publicat la: 2010-05-13

Marile banci de investitii, in special din Statele Unite, si unele fonduri de hedging au avut cel mai mult de castigat de pe urma crizei datoriilor din Grecia, in timp ce majoritatea institutiilor financiare europene, euro si BCE au avut de suferit, potrivit unor analisti citati de AFP.

 


<123456>