Evenimente din lume» Economic

Blue Stream este un sistem de transport pentru a furniza gaze naturale din reţea din sudul Rusiei în Turcia prin Marea Neagra, cu capacitatea de a transporta 16 miliarde m3/an.

publicat la: 2010-05-10


Sistemul este deţinut şi operat de către Blue Stream Pipeline Company BV (BSPC), un joint-venture între Gazprom şi Eni(Italia).
Blue Stream este, fără îndoială, una dintre cele mai mari construcții în istoria gazului internaţional privind aspectele legate de proiectare, construcţie, organizare şi logistică.

 

Irlanda: satele - fantome

publicat la: 2010-05-01

На протяжении последних 10 лет Ирландию называли "кельтским тигром", подчеркивая, какими быстрыми темпами развивается экономика этой страны.

 

Imigranţii români au deschis 50.000 de firme în Italia

publicat la: 2010-04-25

In ciuda crizei economice din ultimii doi ani, intreprinzatorii romani inregistrati in Italia sunt din ce in ce mai numerosi. Astfel, numarul firmelor infiintate de conationalii nostri s-a triplat in perioada 2005-2009, conform unui raport publicat sambata de CGIA Mestre, o asociatie a micilor intreprinzatori cu sediul in nordul Italiei. CGIA informeaza ca, la sfarsitul lui 2009, existau aproape 50.000 firme romanesti (mai precis, sunt inregistrate 49.854 de societati comerciale), relatează HotNews.

 

Erupţia vulcanului: cît ne va costa, în termeni economici?

publicat la: 2010-04-19


Nori de cenuşă de la erupţii vulcanice din Islanda, care, începând de săptămâna trecută au blocat traficului aerian în Europa vor avea un impact grav asupra realităţii economice. Experţii deja încep să calculeze prejudiciul.

 

Japonia: Primul intestin creat din celule staminale!!!

publicat la: 2010-03-13

Înainte se reușea doar de a face numai secţiunile de ţesut intestinal. Rezultatul oamenilor de ştiinţă de la Universitatea de Medicină Nara, este organul tipic tubular.

 

Energia eolică din Italia pînă în Norvegia

publicat la: 2010-03-11

Acest proiect ambiţios a consorțiului Friends of the Super Grid (Fosg), cu sediul la Londra a reunit zece companii implicate în dezvoltarea energiei eoliene.
Printre ele Prysmian italian, Siemens din Germania şi Areva din Franţa.Deme Blue Energie, Ilie, Hochtief, Mainstream de energie regenerabila, Parsons Brinckerhoff, Visser & Smit Marine şi 3E.

 

Garda de finanțe italiană a pescuit o companie de constructii din Moldova, cu 63 muncitori ilegali în Villafranca într-un şantier în Sommacampagna.

publicat la: 2010-03-08

Proprietarul Companiei a fost acuzat. Examinarea a descoperit că societatea în trei ani, a avut 63 de angajaţi.majoritatea moldoveni, tot "la negru" şi a ascuns impozitul pe venit aproximativ 550,000 de euro.

 

publicat la: 2010-02-26
 

Uniunea Europeană dă Grecia în judecată

publicat la: 2010-02-24

Comisia Europeană (CE) a chemat miercuri în justiţie Grecia, pe care o acuză că nu a reuşit să recupereze ajutoarele de stat acordate ilegal mai multor sute de companii prin exonerări fiscale, transmite Reuters.

 

BCR a acordat peste 7.100 de credite prin programul "Prima Casă", în valoare de 290 milioane euro BCR a aprobat acordarea a peste 7.100 de credite prin "Prima Casă", totalizând 290 de milioane de euro, şi are "pe flux" încă 900 de dosare, cu o finanţare de aproape 37 milioane euro, astfel încât a asigurat aproape jumătate din împrumuturile aferente programului, potrivit oficialilor băncii, citați de Mediafax.

publicat la: 2010-02-21

"Am dat cele mai multe credite prin programul Prima Casă până acum. Ne bucurăm că acest program continuă si că au fost stabilite noile condiţii. Vom trimite o ofertă competitivă şi pentru partea a doua a programului", a declarat, într-un comunicat, Ştefan Coroianu, director executiv Direcţia Credite Retail din BCR.

 


<123456>