Evenimente din lume» Cultural

Valentina Naforniţă a fost desemnată finalistă la prestigiosul concurs internaţional de muzică clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011

publicat la: 2011-06-20

În perioada 13-19 iunie, St. David's Hall din Cardiff, Ţara Galilor, găzduiește prestigiosul concurs internaţional de muzică clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011, partener media fiind postul de televiziune BBC. Republica Moldova este reprezentată de către soprana Valentina Naforniţă, în vârstă de 24 de ani, originară din orașul Ungheni.

Cântăreața a evoluat pe 15 iunie în a treia din cele patru preselecții împreună cu reprezentanţii Germaniei, Austriei, Ţării Galilor şi Ucrainei.

 

 

Bruxelles: Expoziția la Berlaymont a 3 artiști md.

publicat la: 2011-06-07

Pentru prima dată sala Berlaymont din cadrul sediului comisiei europene a găzduit o expoziție a 3 artiști plastici md.Podul de flori spre Europa cu acest generic sa dorit să se propage cultura noastră, chiar în inima bătrînului continent, organizat de Ludmila Bulgar din Bruxelles.Alături de organizatorii acestui eveniment nu puteau lipsi și membrii misiunii diplomatice a RM din Bruxelles, care ar fi putut organiza ei această expoziție luînd în considerație că au un salariul lunar de 2000 euro și cu casă în chirie plătită din banii cetățenilor RM...

 

Italia: Interviu jurnalului DonnaDonna cu violonista Aurelia Macovei...

publicat la: 2010-11-10

Imaginea pe care doriţi s-o aveți?

 La persoanele care le întâlnesc aș dori să le comunic sentimente pozitive şi la persoanele pe care deja le ştiu, mai multe zîmbete. Aş dori s-o luăm la goană cu calul meu, până când voi auzi tăcerea absolută....

 

 

Дан Балан и Вера Брежнева нежились под прицелами камер и ... забыли, что находятся на съемочной площадке

publicat la: 2010-10-27

Победитель чартов мировая знаменитость Дан Балан и самая потрясающая девушка российского шоу-бизнеса Вера Брежнева записали совместную композицию «Лепестками Слез», премьера которой состоится 29 октября на Love Radio в программе Big Love 20.

 

Lansarea cărții lui Paul Goma va avea loc în Italia

publicat la: 2010-10-26

E despre copilaria sa in Basarabia interbelica. Prin stilul fervent a atras public numeros,este bine cunoscut la noi, si iata si in Italia.

 

Paris 13.10. 2010, tînăra scriitoare Maria-Paula Erizanu din RM va prezenta la Paris, cartea sa "Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o ". Prezentarea va avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Franţa.

publicat la: 2010-10-12

 

Maria Paula Erizanu descrie în cartea sa detaliile evenimentelor organizate la Chişinău în aprilie 2009 unde ea a fost un martor ocular la varsta de doar 17 ani.

Scriitoarea vede aceste evenimente ca o revoluție, dar multe persoane însă le văd ca o capcană a elitei feodale.  

 

 

Olga Ciolacu la Paris

publicat la: 2010-10-08

Les admirateurs de la musique moldave ont la chance de savourer des « CHANSONS DE L'ÄME A L'ÄME » dans le concert de la remarquable chanteuse Olga Ciolacu avec la participation de l'humoriste Lidia Frunză.

Date du concert - 24 octobre 2010, 15h00

Prix du billet -25 euros.

Réservations à : (06) 60 48 70 87 (Valentina Cirstea), 06 82 87 96 74 (Jean-Jacques Combarel)

Studio Raspail - 216, Bd Raspail

75014 PARIS

 

 

În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română

publicat la: 2010-09-30

După două decenii de studii, doctorul în medicină Lucian Cueşdean din România, în vârstă de 70 de ani, a ajuns la concluzia că 80 de milioane de persoane ale comunităţii punjabi, din Asia, vorbesc o română arhaică.

 

Bucegii își dezvăluie tainele....

publicat la: 2010-09-04

Pentagonul are mai multe programe militare secrete si de spionaj geodezic, folosind mai mulți sateliți geostaționari de înaltă tehnologie. Unul dintre aceștia, care se bazeaza pe tehnologia bionică a undelor de formă a reperat in anul 2002 o structură aparte intr-o anumită zonă a munților Bucegi. În primul rînd, spațiul gol identificat in interiorul muntelui nu avea corespondenta cu exteriorul, ci incepea direct din interiorul muntelui, la o anumita distanta de panta acestuia. In al doilea rand, avea forma unui tunel foarte regulat care cotea brusc spre centrul muntelui, sub un unghi de 26 de grade. Traseul tunelului era perfect plan. Cel de-al treilea element a pus pe ganduri echipa Pentagonului.

 

In vreme ce bulgarii isi salveaza monumentele tracice, redandu-le turismului international, comorile dacice de la Sarmizegetusa sunt lasate in paragina

publicat la: 2010-08-16

Stramosii bulgarilor si romanilor, tracii si dacii, au lasat posteritatii cetati si sanctuare cum nu au avut nici celtii, nici germanicii, nici hispanicii si nici brittanii. In cazul in care toate aceste monumente antice s-ar fi aflat in Vestul Europei, ele ar fi fost conservate, restaurate, cercetate si puse in valoare, nu numai ca monumente ale trecutului, ci si ca simboluri ale prezentului. Ce fac insa bulgarii si romanii cu monumentele identitatii lor? Ce fac si ce au facut bulgarii cu Seuthopolis si ce se intampla la romani cu Sarmizegetusa Regia? Daca un turist de oriunde ar cauta pe harta Seuthopolis-ul, va afla cu stupoare ca el nu exista. Capitala tracilor, unul din cele mai importante monumente preistorice ale Bulgariei si ale intregii umanitati, a disparut.

 


<12345>