Evenimente din lume» Cultural

cel puţin 58% din cuvintele limbii noastre sînt de origine traco-iliră

publicat la: 2010-07-17

Mihai Vinereanu demonstrează în chip monumental faptul că limba noastră s-a format înaintea celei latine a Romei, ca un continuum imens, din care mai multe dialecte locale s-au născut şi au rămas mai peste tot în Europa centrală şi răsăriteană (de la cele italice, prin cele veneto-ilirice, până în Dacia preistorică a orizontului descris de Nicolae Densuşianu şi Anton Dumitriu, apoi până în Transoxania, prin nordul Mării Negre). O astfel de îndrăzneală conceptuală nu au avut de la Hasdeu şi Nicolae Densuşianu încoace decât vreorara avis in terris, ca spionul britanic din Tibet, doctorul Laurence Austine Waddell.

 

“V- ADUC CĂNTUL MEU DE ACASĂ”

publicat la: 2010-05-30

Serata de creatie cu lansarea albumului interpretei de muzică populară

NADIA CRAITAMANDRA

La 20 iunie 2010

la Torino

 

 

Concert de Adrian Ursu et Gheorghe Urschi à Paris

publicat la: 2010-05-26

Les deux artistes invitent les Moldaves de France à un spectacle qui s'annonce sans précédent : musique légère et populaire interprétée par Adrian Ursu, parsemée des blagues inédites de Gheorghe Urschi

 
 

Ursul de Argint la Berlin, pentru filmul ''dacă vreau să fluier, fluier'' de regizorul român Florin Serban

publicat la: 2010-02-21

Un nou triumf pentru cinematografia romaneasca, este primul film din ultimii 17 ani care a intrat în competiţie oficială a festivalului, a câstigat doua premii importante: Ursul de Argint - Marele Premiu a juriului pentru cel mai bun regizor, şi Premiul Alfred Bauer. Filmul lui Florin Serban a competizat cu filmele regizorilor ca Roman Polanski, Oskar Roehler, Benjamin Heisenberg, Rob Epstein şi Jeffrey Friedman sau Delépine Benoit şi Gustave de Kervern.
A fost actrița Renée Zellweger pentru a înmîna Ursul de Argint regizorului români şi altor actori protagoniști, Ada Condeescu şi George Piştereanu.

 

"Orfeu renăscut în dragoste", prezentat la Veneția

publicat la: 2010-02-20


În Veneţia duminică, 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor a fost prezentată în ediţia italiană volumul de poezii intitulat Orfeu renăscut în dragoste, o frumoasa colectie de poezii a poetului Grigore Vieru.

 

Brazilia: Carnavalul de la Rio de Janeiro

publicat la: 2010-02-16

În Brazilia, ca de obicei, în aceste zile, se oprește totul pentru ceia ce este considerat cel mai important festival naţional, anume Carnavalul. Calendarul fesțivităților merge mai departe, până miercurea următoare. Punctul culminant va fi atins doar în ultimele două zile, atunci când la Rio de Janeiro pentru orașele Salvador, Recife şi Sao Paolo vor fi proclamate şcolile câştigătoare de Samba cu reginele lor "."

 

Ziua Marțișorului şi Femeii la Paris

publicat la: 2010-02-06

Moldovenii şi prieteni din Moldova, de la Paris şi din altă parte, sunt invitaţi la un festival de prietenie care va avea loc Duminică, Martie 7, 2010 la prânz la restaurantul "Chez Jenny" (39, bulevardul Temple, 75003 PARIS, metrou Republica).
O sala frumoasa, spectacole muzicale si o atmosfera din Moldova originală foarte caldă şi prietenoasă.Locurile sunt limitate, asa ca nu ezitati să vă rezervați locul Dumneavoastra prin e-mail sau prin telefon jj@combarel.net
06 82 87 96 74.

 

În cinema filmul Concertul, tragedie şi umor de la Mihaileanu

publicat la: 2010-02-06

În Concertul: dragoste pentru muzica, concertul pentru vioară de Ceaikovski,plângere la regimul lui Brejnev, o răzbunare evreiască ... Dar, mai presus de toate exista o multime de epizodii de un bun cinema .

 

Licitatii, recordul mondial sculptura de Giacometti "Omul ce umblă" vândută la Sotheby's pentru 74.2 milioane de euro

publicat la: 2010-02-04

Londra, 3.02.2010 - record mondial pentru o sculptură de Alberto Giacometti elveţian, "Omul ce umblă" , vândut de Sotheby's pentru 74.2 milioane de euro. Preţul mondial precedent pentru o opera de arta vândut la licitaţie a fost tabloul de Pablo Picasso, "Băiatul cu pipă", vândut pentru 66.3 milioane de euro la New York în 2004.

 


<12345>