Tehnica de bucătărie: disecarea crustaceelor și moluștelor

publicat la:2013-04-20LANGUSTINĂ, langustine, s.f. Crustaceu asemănător cu homarul, dar de talie mai mică, numit și homar norvegian, utilizat în gastronomie ca și creveta; din fr. langoustine; se comercializează, cu excepția țărilor francofone, sub denumirea (it.) scampi.

HOMÁR (‹ fr.) s. m. Crustasceu decapod marin comestibil, asemănător cu racul, de c. 30-50 cm lungime și o greutate de 2-17 kg (Homarus vulgaris). Se hrănește cu pești, crustacee etc.

CARACÁTIȚĂ, caracatițe, s. f. Animal marin din încrengătura moluștelor, cu corpul rotund și cu opt brațe puternice, prevăzute cu ventuze(Octopus vulgaris). ♦ Fig. Persoană lacomă, apucătoare, hrăpăreață.

CALMÁR ~i m. 1) Moluscă marină comestibilă, cu corpul alungit, înzestrată cu înotătoare triunghiulare și tentacule scurte în jurul gurii. 

CREVÉTĂ ~e f. Crustaceu marin, asemănător cu racul, dar de dimensiuni mai mici, cu carnea gustoasă.

SCÓICĂ, scoici, s. f. 1. Nume dat mai multor specii de moluște care au corpul moale, ocrotit de două valve calcaroase, de obicei cenușii, care formează scheletul extern al animalului.Comentarii: 2
Administrator a spus:
data:05.11.2015 ora:19:59:05

saituri cu recete:
http://www.epicurien.be/
http://www.cucchiaio.it/ricette/
https://www.atelierdeschefs.fr/fr/recette/13943-sauce-poivre-vert.php

 
Administrator a spus:
data:11.11.2015 ora:06:45:02

http://www.knorr.be/fr-be/product/detail/359135/knorr-potage-bisque-de-homard merge ca adaos pt risotto sau spaghetti cu HOMAR

 
Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare