Chisinaul subteran

publicat la:2016-01-23

Chisinaul subteran cu parcari auto, metro, autostrazi, conducte cu apa, pentru a rezolva problemele parcarilor, imbuteiajului, miscarilor transportului mai ales iarna si care permite înlocuirea conductelor cu apa fără spargerea carosabilului. Un Chisinaul subteran care evita poluarea aerlui.

Harta Chisinaului subteran

Dat fiind faptul ca avem deja un Chisinau subteran, noua nu ne ramine altceva,decit sa-l modernizam cu metro si autostrazi subterane.

Pentru reparația a întregii rețele de drumuri naţionale, care constituie peste 3300 km, RM are nevoie de 2 miliarde de euro. Si asa va fi permanent RM va avea nevoie de acesti bani, fiindca drumurile la suprafata pamintului sunt supuse destramarii din partea gerului,soarelui,camioanelor. O alternativa ar fi autostrazi subterane.

Tunelul Frejus leagă Franța cu Italia. Acesta este plasat sub muntele Frejus.Lungimea 12.870 km

În anul 2014 datoria externă totală a Republicii Moldova  a ajuns la circa 7 miliarde de dolari, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei.

Unii moldoveni naivi spun ca nu avem bani pentru a construi un Chisinau subteran, dar ce pot spune acesti moldoveni naivi despre vilele si castele cu 3 etaje, din care salarii au fost construite? Cum poate justifica elita RM vilele si castelele si auto de lux procurate din care salarii? Clasa dirigenta a RM pune datoria grea de miliarde de euro pe spatele poporului,dar poporul nu are auto de lux si ville si castele luxoase.Cum au fost cheltuite creditele si granturile, vom cere transparenta la acest capitol..

Castelele și vilele bogătanilor RM 2

Castelele și vilele bogătanilor RM 3

Prin conductele cu apa care vor fi plasate prin metro si autostrazile subterane vor fi instalate moriste care vor genera energie...Comentarii: 6
Administrator a spus:
data:01.11.2017 ora:23:09:08

http://primariamea.md/ce-facem-cu-ambuteiajele-din-chisinau/

 
Administrator a spus:
data:24.01.2016 ora:00:40:20

Comisia Europeana a înaintat recent o propunere care vizează interzicerea maşinilor echipate cu motoare diesel şi benzină în centrul oraşelor de pe Bătrânul Continent, până în 2050.
Iniţiativa a fost înaintată de comisarul Siim Kallas, din dorinţa de a reduce emisiile de carbon şi dependenţa de petrol cu până la 60%. Proiectul lui Kallas propune reducerea numărului de maşini convenţionale pentru a atinge un procent de 50% vehicule cu emisii zero pe şoselele europene până în 2030. Scopul final este acela de a interzice modelele care folosesc combustibilii tradiţionali în centrul oraşelor europene, până în 2050.

Acelaşi Kallas intenţionează să propună un program prin care călătoriile mai mici de 300 de kilometri să se facă cu trenul. Ideea face parte dintr-un plan care are la bază o reţea de transport europeană, capabilă să conecteze principalele aeroporturi cu ajutorul unor reţele de căi ferate de mare viteză.
O altă prioritate pentru Comisia Europeană este înjumătăţirea accidntelor mortale produse pe şosea până în 2020 şi eliminarea lor completă până în 2050.

 
Administrator a spus:
data:31.01.2016 ora:20:43:44

Paris suprafata: 105,4 km² Sistemul de metrou din Paris este 219.9 kilometri, format din 16 linii de metrou, cea mai mare parte subterane și are 303 stații.
Chisinau suprafata 123 km² nu are nici o linee de metro

 
Administrator a spus:
data:18.03.2016 ora:16:45:58

unii md-nii spun ca nui posibil sa avem tunel subteran fiindca avem riuri subterane, acestor md-ni naivi le vom spune ca sunt tuneluri sub apa de ex. https://www.youtube.com/watch?v=m0VN-WfCfpQ

 
Administrator a spus:
data:12.06.2016 ora:15:02:14

https://m.lenta.ru/articles/2016/06/11/moldaviya/
В мае на юге Молдавии, в городе Кагул, в ходе работ по реконструкции местного театра обнаружили загадочное подземное сооружение — выложенный старинным кирпичом арочный тоннель длиной 22 метра. И это не первая подобная находка. По словам местных жителей, все окрестные села связаны между собой разветвленной подземной сетью.

 
Administrator a spus:
data:18.07.2016 ora:12:15:22

http://special.timpul.md/o-parte-din-sectorul-rascani-s-ar-putea-prabusi/

La ieșirea din Capitală, în direcția orașului Orhei, la o adâncime de 70-110 metri sub pământ și pe o distanță de circa 4 km, se întinde un adevărat labirint. Este vorba despre „Mina din Chișinău” – o întreprindere industrială mixtă, înființată în anul 1969, care se ocupă cu extragerea pietrei de calcar. Din anul 1970 cotilețul obținut aici a fost folosit pentru construcția orașului. Acum multe porțiuni nu mai sunt funcționale, deoarece au fost inundate de apele subterane. Pericol să fie înghițite de apă există și pentru celelalte sectoare, ceea ce, potrivit specialiștilor, ar putea duce la surparea pilonilor de siguranță, iar drept rezultat, la prăbușirea parțială a sectorului Râșcani.

 
Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare