De ce cetăţenii moldoveni sunt trataţi înjositor la Ambasada RM la Roma?

publicat la:2010-04-25

Ma prezint la orele 08°30' la sediul Ambasadei Rep.Moldova in Roma, asteptam cu toti cetatenii vre-o 20 min. si in sfirsit apare ambasadorul fara sa-si ceara scuse pentru intirziere, incepe o lectie despre comportamentul etico-social,

auzim fraze de tip "trebue sa ne comportam frumos, suntem in tara straina, in acest an au fost nu stiu cite mii de cazuri de viol, furt, asa ca italienii se pot enerva" si altele. Intre noi erau persoane care au petrecut o noapte in tren venind din orase ca Torino, Milano cu copii mici, dar ambasadorului putin ii pasa, el are placerea de a se da spectacol, care a durat vre-o 15 min. dupa ce a anuntat cetatenii ca de joi nu va mai fi necesara programarea la telefon fiindca a ajuns vorba la guvern ca tel. de programare este permanent ocupat, si ambasadorul a primit un sunet de la voronin cu indicatia de a anula procedura programarii si sa se faca rind cu lista scrisa. Ambele moduri se rivela ineficace: tel.de programmare permanent ocupat sau daca se face  rind fara programmare atunci cetatenii trebue sa se prezinte la orele 5° ca sa prinda rind facind lista, sau chiar mai multe liste.
Si atunci eu ma-m adresat ambasadorului cu propunerea de a folosi progresul tecnic, adica folosind internetul prin intermediul email sa se faca programarea. Mai precis, persoana prezinta in email un document cu cererea de a fi programat, si ambasada da raspuns, indicind ziua programarii... La propunerea mea ambasadorul mi-a raspuns:
-          Taci ca tu nu stii ce vorbesti!!!

 Aici mi-am dat seama ca el nu stie sa raspunda... sau chiar sa gindeasca. Dupa monologul ambasadorului sa prezentat alt personaj al ambasadei care a citit lista persoanelor programate. Si procedura multasteptata a prezentarii documentelor a inceput. Aici observam modul nervos, lipsa de etica sau de "7 ani de acasa" in cea ce priveste comunicarea cu cetatenii. 
La multe persoane lipseau unele fotocopii ale documentelor, si ca sa faca un xerox erau nevoite sa plece in oras in cautarea de xerox. Eu ma intreb da oare e asa de greu de pus un xerox in ambasada? Sau poate nu este spatiu?
Apropo despre spatiu...  ambasada se gaseste intr-o cladire unde lucreaza si traesc oameni, inchirieaza 2 apartamente sus la etajul 6 si o camera jos la etajul 1. Roma e al treilea oras cel mai scump in lume in cea ce priveste chiria, si mai ales centrul orasului. Nu stiu cit plateste ambasada,  dar poate ar fi mai bine ca in loc sa inchirieze aceste apartamente la bloc unde miscarea moldovenilor da un deranj nespus persoanelor care traesc, ar fi mai bine sa cumpere o villa in rate pe malul marii de ex. la ostia si intr-asa mod banii nostri care ei ii cheltuiesc pentru chirie se vor investi in ceva concret. Aerul de mare (cu iodiu) favorabil se va reflecta asupra procesului gindirii a functionarilor ambasadei si, ca rezultat, vom avea o gestiune mai buna. Si oamenii se vor plimba pe malul marii in asteptarea documentelor.  

     

Misiuni diplomatice  (tot ce tine de întreținerea ambasadelor, consulatelor, arenda, salarii,apartamentele lor cu familiile lor) În tabelele de mai jos sumele de 3400 de euro sau 3200 euro lunar sunt pentru două persoane, la ambasada din Moscova mai lucrează și o persoană din SIS, care tot e plătit din banii cetățenilor RM... 


Legea cu privire la serviciul diplomatic

Articolul 201(Capitolul  V)
Modul de introducere a mărfurilor şi a mijloacelor de transport auto de către membrii personalului misiunilor diplomaticeşi al oficiilor consulare şi de către membrii familiilor acestora 

 

(1) Membrii personalului misiunilor diplomatice şi al oficiilor consularecare reprezintă interesele Republicii Moldova în organele internaţionale şi în statele acreditare, precum şi membrii familiilor lor, la revenirea în Republica Moldova după încheierea misiunii, pot introduce în ţară, cu scutire de plata drepturilor de import, bunuri procurate pentru uz personal în perioada aflării lor în misiune, cu excepţia mijloacelor de transport auto.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), membrii personalului misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare nominalizaţi, precum şi membrii familiilor lor, la revenirea în Republica Moldova după încheierea misiunii, pot introduce în ţară, cu scutire de plata drepturilor de import, numai un singur mijloc de transport auto, procurat de unul din membrii familiei în perioada aflării funcţionarului în misiune.
Articolul 23. Stimulări
(1) Pentru exercitarea exemplară a atribuţiilor încredinţate, spirit de iniţiativă, muncă îndelungată şi ireproşabilă, persoanele angajate în posturi diplomatice pot fi:
a) avansate în post;
b) avansate în rang diplomatic înainte de termenul stabilit;
c) premiate cu sume băneşti;
d) stimulate în alt mod prevăzut de legislaţie.

Pe lingă salariul lor de bază ei mai primesc indemnizații în valută străină, atît timp cît se află în misiune diplomatică.

Între md emigranți sunt persoane ilustre care pot presta servicii consulare pe la ambasadele sau consulatele RM, știind mai bine limba țării gazdă decît actualii funcționari și știind nevoile concetățenilor noștri,dar...nu vor ajunge la aceste posturi instituționale din cauza că nu știu să construiască PEM care să le apere interesele lor la locul cuvenit...

Cînd noi milionul de emigranți md. vom fi capabili să construim PEM atunci vom reduce cheltuielile banilor publici prin serviciile publice disponibile online, care  presupun rezolvarea unei probleme în relaţia cu administraţia făra a mai fi necesară deplasarea la ghişeu sau utilizarea altor mijloace de transmitere a documentelor.

Achitarea de către persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare, pot reduce costurile chiriilor ambasadelor și consulatelor și salariile de 2000 euro a ambasadorilor și 1700 euro a secretarilor din ambasadele RM, plus auto de lux și chiria apartamentelor din banii cetățenilor…

Persoanele în vîrstă care nu cunosc internetul pot solicita ajutorul feciorilor sau nepoților sau prietenilor.Comentarii: 3
Administrator a spus:
data:09.03.2011 ora:19:12:32

„În cei opt ani de guvernare comunistă au fost efectuate vizite oficiale în Grecia ale tuturor demnitarilor de rang înalt din Republica Moldova. Examinând documentele acestor vizite am ajuns la concluzia ca scopul de bază era vizitarea muntelui Atos și plaja, pentru câteva zile. În rest… formalitate pe hârtie.”

http://unimedia.md/?mod=news&id=31000

 
Administrator a spus:
data:07.04.2012 ora:11:30:53

din surse secrete este o tarifă a salariului ambasdorului care e de 11 000 euro lunar… (gazda și auto tot din banii cetățenior RM)

 
Administrator a spus:
data:15.05.2013 ora:13:18:42

http://deschide.md/exclusiv-ambasada-bentley-masini-de-milioane-cu-numere-diplomatice-moldovenesti-la-moscova-partea-i/

 
Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare