Autobuzul-tunel și trenul non stop,concepte ingenioase din China

publicat la:2010-08-08

Perspectiva de-a sta într-un autobuz blocat în trafic nu este una plăcută, mai ales dacă mijlocul de transport în comun nu este dotat cu aer condiţionat. Chinezii au o soluţie la această problemă, sub forma unui autobuz-tunel care să permită autovehiculelor să circule sub el. Uriaşul mijloc de transport în comun va ocupa două benzi şi va rula pe şine.
El se va comporta ca un tunel mobil. În momentul în care întâlneşte trafic, el va putea să meargă mai departe pe deasupra lui. Când opreşte în staţii, autobuzul nu va bloca niciuna din benzile de sub el. Autovehiculele care vor putea rula pe cele două benzi speciale vor avea o înălţime limitată de indicatoare. Tunelul mobil va fi dotat cu senzori şi semnale luminoase pentru a evita coliziunea maşinilor de pereţii săi.Comentarii: 4
Administrator a spus:
data:25.08.2011 ora:17:25:16

http://www.money.ro/tramvaiul-romanesc-prototip-la-prima-plimbare-prin-oras—germania-il-vrea_1071736.html

 
Administrator a spus:
data:01.08.2012 ora:19:16:55

Primăria municipiului Chișinău, condusă de primarul Dorin Chirtoacă, a omis oferte de două ori mai ieftine la procurarea troleibuzelor pentru capitală, care au fost propuse de producătorii chinezi. Declarația a fost făcută pentru agenția OMEGA de consilierul în CMC, Victor Gurău, care presupune că această ”omitere” a avut loc intenționat.

Potrivit lui Gurău, producătorii chinezi sunt gata să pună la dispoziția autorităților din Chișinău atât complete pentru asamblare, cât și mașini gata, în condiții de leasing, care este ”o metodă mult mai econome, dacă eficientizarea este pusă pe prim plan din partea autorităților din Moldova”.

”Chinezii propun mai multe categorii de troleibuze. Dacă vorbim despre categoria standard, în condiții de leasing, completele livrate în portul Odesa ajunge la un preț, care variază în jur de 70 mii USD pentru o unitate. Dacă vorbim despre troleibuze asamblate, atunci acestea ajung la preț de 84 mii USD. Dacă este vorba despre troleibuze cu super-dotări, atunci prețul ajunge la 125 mii USD”, a declarat Victor Gurău.

În context, sursa citată a menționat că mașinile chineze vin în portul Odesa cu prețul menționat, având toate taxele achitate până la această destinație. ”Ceea ce ține de taxele plătite pe teritoriul Moldova, ca și în cazul Belarus, printr-o hotărâre de Guvern toate mașinile și completele sunt scutite de taxe”, a mai adăugat Gurău.

Consilierul este de părerea că autoritățile locale din Chișinău nu au studiat oferta venită de la chinezi, pentru că ”nu s-a dorit și au fost interese” ca tranzacția belarusă să fie prioritară. Gurău a amintit că în contractul de achiziționare a celor 102 troleibuze belaruse a fost unul tripartit, fiind implicată și o firmă intermediară. ”Să nu uităm că a fost un grant de 3 mil euro, în cadrul acestui credit oferit de BERD și BEI pentru troleibuze. Nu cumva aceasta a fost motivația de bază de a introduce un intermediar, ca să se producă o fraudă de 3 mil. euro?”, s-a întrebat Victor Gurău.

Săptămâna trecută, primăria municipiului Chișinău a asamblat la Chișinău primul troleibuz de marcă „Belkommunmash” din Minsk. Autoritățile capitalei susțin că troleibuzul asamblat la Chișinău ar fi mai ieftin cu 10 mii euro, decât cel achiziționat la uzină. Experții atenționează că troleibuzele moldo-belaruse sunt mai scumpe cu circa 9 mii euro decât cele de la Minsk, deoarece primăria prezintă prețul de achiziție cu reducere, care a fost acordată de uzina belarusă pentru numărul mare de unități procurate într-un lot.

 
Administrator a spus:
data:20.12.2012 ora:10:47:06

Procuratura anunță că a deschis o anchetă penală în cazul autobuzelor școlare procurate anterior de Ministerul Educației pentru copiii din mai multe raioane. Insituția a anunțat azi că a depistat că unele autobuze au fost procurate la preț dublu. În vizor se află grupul de lucru responsabil de licitație din cadrul Ministerului Educației, printre care și fostul ministru al instituției, Mihail Șleahtițchi.  http://unimedia.info/stiri/ancheta-penala-autobuzele-scolare—procurate-la-preT-dublu-55458.html

 
Administrator a spus:
data:12.07.2013 ora:19:08:32

Sase milioane de euro ard la soare, fara niciun rost. Cum arata trenurile modernizate care nu circula http://protv.md//stiri/social/sase-milioane-de-euro-ard-la-soare-fara-niciun-rost-cum-arata.html

 
Crează cont nou

Am uitat parola

Retrimite e-mail-ul de activare