Reforme » Justiția

(Video) Fostul Ministru de Justiție al Franței către Alexandru Tănase: "Cer să închideți carcerele din penitenciar"

publicat la: 2010-04-17

Carcerele din Penitenciarul 13 din Chișinău sunt niște găuri, niște rămășite din trecut. Acestea au fost concluziile distinsului promovator al drepturilor omului și fostul Ministru de Justiție al Franței, Robert Badinter

 

Un copil violat devine supàrat pe toti. S-a majorat și numàrul taților violatori, în grija càrora mamele î-și lasà copiii, ele fiind plecate la munci peste hotare.

publicat la: 2010-03-08

Un copil violat devine supărat pe toţi.
Unele mame pleacă peste hotare, lăsându-şi copiii în grija taţilor violatori
Săptămâna trecută, opinia publică a fost zguduită de un caz înfiorător care a avut loc în satul Puhoi, raionul Ialoveni. O fetiţă de şapte ani a fost violată în timp ce se întorcea de la şcoală.

 

"Dosarul 7 aprilie", cusut cu aţă albă.

publicat la: 2010-01-29

Încerc de ceva timp să înţeleg logica evenimentelor, acţiunilor, legate de dosarul "7 aprilie", în care ex-ministrul de interne Papuc figurează ca bănuit şi....parcă nu s-ar lega ceva. Mi se par prea uşuratice comportamentele domnilor Papuc, Voronin şi Botnari. Am impresia chiar, că aceştia se uită la noi toţi, cu ironie, şi parcă ar dori să zică: "Ce aşteptaţi, proştilor?".

 

Poliţia intervine cu forţă contra unui protestatar paşnic

publicat la: 2010-01-28

Structura criminală este o parte a societații din RM

 

Secretele "ilegale" ale lui Papuc: Un Lexus de jumătate de milion, achitarea chiriei sediului PCRM, procurare de notebook-uri și de telefoane mobile

publicat la: 2010-01-28

Perioada în care Gheorghe Papuc a fost ministru de interne, instituția pe care acesta o conducea a încălcat grav disciplina bugetar-financiară prevăzută în actele normative care reglementează domeniul respectiv. Astfel, în perioada 2003-2009, potrivit raportului Curții de conturi, MAI a plătit chiria pentru sediul PCRM de la Botanica în valoare de 502.7 mii lei, a cumpărat un automobil Lexus de jumătate de milion de lei pentru Papuc și a realizat operațiuni de cumpărare de cumpărare și vânzare a imobilelor de lux.

Datele au fost făcute publice marți, în şedinţa plenului Curţii de Conturi, la care a fost examinat raportul „Auditul legalităţii unor operaţiuni şi tranzacţii financiare şi unor aspecte ale gestionării patrimoniului public la MAI şi la unele instituţii subordonate".

 

 


12>