Reforme » Politici sociale și sănătatea

Oamenii uitati de sistemul sanatatii

publicat la: 2011-01-13

"Natalia J. s-a stins la vârsta de 20 de ani. Diagnosticată cu maladia Wilson. Medicii de la spitalul nr. 3 au refuzat categoric să-i acorde ajutor medical, pe motiv că starea ei este prea gravă și nu mai pot face absolut nimic! Pe ultimul drum, a fost dusă în rochie de mireasă".

 

Клетки медуз помогают диагностировать рак

publicat la: 2010-11-03

Ученые Йоркского университета на севере Англии обнаружили, что флуоресцентные клетки медуз могут помочь диагностировать рак на ранних стадиях его развития.

 
 

Американцы создали новый экзоскелет для инвалидов

publicat la: 2010-10-12

Калифорнийская компания Berkeley Bionics представила публике экзоскелет eLEGS, позволяющий ходить людям с парализованными нижними конечностями.

 

Otrava din Piaţa Centrală sau mica Tilimililanda

publicat la: 2010-07-02

Dacă nu ai fost măcar o dată în Piaţa Centrală, înseamnă că nu te poţi considera moldovean pe deplin!" Am auzit vorba asta, într-o zi când a păşit pe asfaltul moale de căldură în mica ţară Tilimililanda din centrul Chişinăului.

 

«Tratament placebo» antigripal

publicat la: 2010-06-13

Un Raport al Comisiei pentru probleme sociale, de sănătate şi familie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), făcut public la Paris, acum două zile, constată că gestionarea pandemiei H1N1 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţiile UE şi guvernele naţionale a condus la o «risipire importantă a banilor publici» şi la o «frică nejustificată faţă de riscurile de sănătate cu care populaţia europeană s-a confruntat».

 

Бионическая рука обучилась дистанционному программированию

publicat la: 2010-06-06

Подбор даже обычного протеза по размерам и форме - процесс трудоёмкий. Что уж говорить о настройке протеза робототехнического, способного во многом восполнить утрату конечности. Отныне же такое изделие можно приспособить под любые требования клиента, и более того, теперь сам пациент может менять программу работы своей новой части тела.

 

Orbii pot vedea!!!

publicat la: 2010-03-28


În 2009 Universitatea din Wisconsin-Madison a lansat dispozitivul "display lingvistic" - a fost numit BrainPort.

 

(video) Protest, aseară, în faţa Ministerului Sănătăţii! Ministrul Hotineanu s-a enervat din cauza insistenței echipei PublikaTV și a dat-o afară!

publicat la: 2010-03-24

Protest, aseară, în faţa Ministerului Sănătăţii. Peste 100 de medici au venit să ceară explicaţii ministrului, revoltaţi că mai mulţi directori de instituţii sanitare au fost numiţi în funcţii, în urma unui concurs pe care protestatarii îl contestă.

 

Poliţa de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Avem nevoie de ea?

publicat la: 2010-03-20

Ceea ce m-a determinat să postez acest articol, este intensitatea cu care în ultimul timp, creşte nemulţumirea cetăţenilor, vizavi de calitatea serviciilor medicale prestate şi de comportamentul anti-uman din partea colaboratorilor instituţiilor medicale de stat faţă de noi, cetăţenii simpli „asiguraţi" de stat, dar tot din banii noştri. 

L E G E A
fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2010
nr. 128-XVIII din 23.12.2009
Monitorul Oficial nr.193-196/615 din 29.12.2009 

 


12>