Reforme » Transportul

DRONĂ PENTRU PASAGERI

publicat la: 2016-04-18

Chinezii lansează la CES 2016 o dronă înaltă de 122 cm. EHang 184 poate transporta 2 pasageri (pina la 100 kg) timp de 23 de minute cu viteza de 100 km/h.

 

Chisinaul subteran

publicat la: 2016-03-16

Chisinaul subteran cu parcari auto, metro, autostrazi, conducte cu apa, pentru a rezolva problemele parcarilor, imbuteiajului, miscarilor transportului mai ales iarna si care permite înlocuirea conductelor cu apa fără spargerea carosabilului. Un Chisinaul subteran care evita poluarea aerlui.

 

Masini utile

publicat la: 2016-03-14

Md-nii avind transparenta banilor publici ca politica de stat, in sfirsit au reusit sa procure masini performante, care faciliteaza lucrul fizic

 

Parking in RM

publicat la: 2015-04-26

Auto parcate pe  trotuarul Bulevardului Stefan cel Mare...Platita din banii cetatenilor RM politia rutiera nu ia masuri suficiente pentru contracararea acestui fenomen, iar acest lucru duce la "inradacinarea" lui.

 

Gara Feroviară Chișinău

publicat la: 2013-10-15

Gara Feroviară Chișinău are numai 3 linii, nu are trecere subterană, orariul electronic nu este clar. RM pretinde la integrarea în UE cu așa gară feroviară?

 

 

 

 

 

Orariul electronic din gara feroviară din Zurich

 

Auto H2O

publicat la: 2012-11-04

Auto japoneză ca combustibil folosește H2O, apă de rîu sau de mare, cu 1 litru circulă 1 oră. Invenția aparține Genepax. Nu este necesar de incărcat bateriile electrice...

 
 

Majorarea amendei pentru ignorarea pasajului pedonal

publicat la: 2012-01-11

În RM nu se respectă pasajul pedonal. Pietonii riscă cu viața de fiecare dată cînd atraversează strada. Majorarea înzecită a amenzii pentru infractor posibil va rezolva problema.  

 

Hibrid din elicopter,avion și dirijabil

publicat la: 2011-01-05

Перед нами - уникальная британская разработка, гибрид дирижабля, самолета, вертолета и судна на воздушной подушке.

 

Autobuzul-tunel și trenul non stop,concepte ingenioase din China

publicat la: 2010-08-08

Perspectiva de-a sta într-un autobuz blocat în trafic nu este una plăcută, mai ales dacă mijlocul de transport în comun nu este dotat cu aer condiţionat. Chinezii au o soluţie la această problemă, sub forma unui autobuz-tunel care să permită autovehiculelor să circule sub el. Uriaşul mijloc de transport în comun va ocupa două benzi şi va rula pe şine.
El se va comporta ca un tunel mobil. În momentul în care întâlneşte trafic, el va putea să meargă mai departe pe deasupra lui. Când opreşte în staţii, autobuzul nu va bloca niciuna din benzile de sub el. Autovehiculele care vor putea rula pe cele două benzi speciale vor avea o înălţime limitată de indicatoare. Tunelul mobil va fi dotat cu senzori şi semnale luminoase pentru a evita coliziunea maşinilor de pereţii săi.

 


12>