Reforme » Transportul

Autobuzul-tunel și trenul non stop,concepte ingenioase din China

publicat la: 2010-08-08

Perspectiva de-a sta într-un autobuz blocat în trafic nu este una plăcută, mai ales dacă mijlocul de transport în comun nu este dotat cu aer condiţionat. Chinezii au o soluţie la această problemă, sub forma unui autobuz-tunel care să permită autovehiculelor să circule sub el. Uriaşul mijloc de transport în comun va ocupa două benzi şi va rula pe şine.
El se va comporta ca un tunel mobil. În momentul în care întâlneşte trafic, el va putea să meargă mai departe pe deasupra lui. Când opreşte în staţii, autobuzul nu va bloca niciuna din benzile de sub el. Autovehiculele care vor putea rula pe cele două benzi speciale vor avea o înălţime limitată de indicatoare. Tunelul mobil va fi dotat cu senzori şi semnale luminoase pentru a evita coliziunea maşinilor de pereţii săi.

 

47 de accidente s-au produs noaptea trecută în Chișinău, din cauza poleiului de pe străzi. VEZI VIDEO

publicat la: 2010-03-28

47 de accidente s-au produs noaptea trecută in Chisinau, din cauza poleiului de pe străzi. Trei oameni au fost răniţi. Iar la primele ore ale dimineţii, circulaţia din Capitala a fost infernală din cauza zăpezii care nu a fost curăţată pe unele artere.

 


12>