Reforme » Activități productive

CASA MAI IEFTIN 2

publicat la: 2016-02-28

Mulți moldoveni pierd o viață pentru a construi o casă costisitoare, dar alte popoare au găsit soluții diverse

 

Conservarea fructelor

publicat la: 2016-02-27
Fermierii din Republica Moldova au suferit pierderi de 200 de milioane de dolari din cauza embargoului impus de Rusia din toamna anului 2014,importurilor de produse alimentare, a declarat ministrul moldovean al Agriculturii şi Alimentelor, Vasile Bumacov.
 

Turbine eoliene pe acoperisurile caselor

publicat la: 2015-10-22

Multi designeri de turbine eoliene au respins ideea de a folosi aceasta tehnologie in zonele in care vintul este slab. O solutie a fost gasita de compania olandeza Arhimede.

 
 

Imprimante 3D care produc obiecte

publicat la: 2012-02-12

Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip. Astfel, acesta poate fi testat şi remodelat rapid, fiind redus considerabil timpul necesar pentru a trece de la etapa de prototip la cea de produs finit.

 

PowerTrekk încarcă telefonul utilizînd… apă

publicat la: 2012-01-13
myFC  a creat încărcătorul PowerTrekk pentru telefoane sau orice aparat ce are USB folosind doar apă. În PowerTrekk se toarna apă și aparatul e gata de încărcarea oricărui pe USB. În capsula Powerpukk siliciura de sodiu intră în contact cu apa și produce hidrogen in stare gazoasă. 
 

LUMÂNÁRE

publicat la: 2011-11-26
 

В Болгарии процветает новый бизнес - выращивание улиток

publicat la: 2011-11-06

Несколько лет назад фермеры Болгарии открыли новую "золотую жилу" - бизнес по выращиванию съедобных улиток, которые затем подаются к столу в ресторанах Франции и Италии.

 

Danemarka - energia alternativă

publicat la: 2011-11-02

 Peste 20% din necesarul de energie al tarii este reprezentat de energia eoliana. Alte tipuri de energie alternativa utilizata in Danemarca sunt energia pe baza de biomasa, energia obtinuta prin incinerarea deseurilor, electricitate generata fotovoltaic si solar si energia geotermala. 

 

Făbricile de mobilă din RM trebuiesc reformate

publicat la: 2011-07-12

Mă întreb dacă s-ar putea combina astfel de mecanisme în mobila moldovenească?

 

 


1234>